2024. április 25. csütörtök, Márk nap van. Holnap Ervin nap lesz.

Észak-keleti és Országos Bajnokságban szerepeltek a vízilabdások

Múlt vasárnap folytatódott az Országos Vízilabda Bajnokság az A2 osztály B csoportjában. A középszakasz soron következő fordulójának házigazdája az Angyalföldi Sportiskola DSE volt, akik Budapesten a III. kerületi TVE 25-ös medencéjében fogadták az AQUA SE korosztályos csapatait. Az U16-osok (serdülők) magabiztosan nyertek, az U14-esek (gyermek) szoros mérkőzésen vesztettek, az U18-asok (ifjúsági) sok gólos mérkőzésen maradtak alul.

 

A serdülő mérkőzés úgy alakult ahogy elterveztük. Az alapszakaszban már találkoztunk az ASI-val így tudtuk mire számíthattunk. Végig vezettünk és a védekezésünk nagyon jó volt. Az ifi mérkőzésen az első két negyedben nagyon kevés volt a mozgás a támadásaink során és sok volt a rossz passzunk, védekezésnél a nagyobb testfelépítéssel rendelkező hazaiak átgázoltak rajtunk. Radóczi Barnabás jó mozgásaival és góljaival jöttünk egy kicsit fentebb, azonban az első félidei sok hiba miatt nem volt esélyünk a Vasas neveléssel teletűzdelt hazai csapattal szemben. – mondta Hatvani Péter az AQUA SE vízilabda szakedzője.

 

 

A gyermek csapat szoros mérkőzésen maradt alul úgy, hogy a harmadik negyed elején még vezetett, de ezt követően sok lövést hibázott a csapat, és fordítani tudott az ASI. A mérkőzést Éder Zsolt, az AQUA SE korosztályos edzője így értékelte:

-        A középszakaszban másodszor fordult elő, hogy hiányos csapattal voltunk kénytelenek szerepelni. Az Országos Diákolimpián, Egerben szerepelt a csapat egy része. Akik viszont vízbe szálltak az ASI ellen nagyszerűen helytálltak. Néhány hónappal ezelőtt hazai pályán simán kikaptunk, most idegenben nagyon szoros derbit játszottunk. A fontos pillanatban – a harmadik negyed végén – az egyenlítésért játszhattunk egy előnyt, de sajnos elhibáztuk, és az ellentámadásból akciógólt kaptunk, így kettőre nőtt a hátrányunk, amit nem sikerült ledolgoznunk az utolsó negyedben. A döntő pillanatban higgadtabb volt az ellenfél, szerintem ennyi döntött. Gratulálok a fiúknak! – mondta Éder Zsolt a gyermek csapat edzője

 

- AQUA SE -

További helyi hírek