2021. április 10. szombat, Zsolt nap van. Holnap Leó, Szaniszló nap lesz.

Filmet forgat a Móricz Zsigmond Színház

Izgalmas, új feladat előtt áll a Móricz Zsigmond Színház társulata – március 3-án kezdik ugyanis a Lélekpark című tévéfilm forgatását. A játékfilm társrendezője Horváth Illés, a teátrum művészeti vezetője rádiónknak elmondta egy krimiről van szó, mégpedig egy misztikus krimiről.

 

Horváth Illés elmondta, a Nemzeti Filmintézet pályázatán nyertek, és egy dologban biztosak voltak: nem filmadaptációt szerettek volna, hanem egy vadonatúj történetet, amiben a nyíregyházi társulat minden tagja megjelenhet. A forgatókönyv jórészt Belső Marcell és Csihar Arion munkája. A főszereplő Horváth László Attila és Staub Viktória lesz, a film pedig Nyíregyházán forog majd. Az Állatparkban, a Bessenyei téren, a dohánygyárnál, és a Kótaji kúriánál is megfordul majd a stáb – emiatt lezárásokra is kell majd számítani. Márciusban 18 napot forgatnak, majd pótforgatási napok lesznek áprilisban.  A társulat már próbateremben próbál, elemzi a szituációkat, ami a művészeti vezető szerint nagyon fontos, hiszen így nem a helyszínen, a kamera előtt kell majd először eljátszani a színészeknek a jeleneteket. Itt már a másik rendező, Odegnál Róbert is jelen van.

 

(fotó: Gerencsér Anna)

 

„Nagy fa, amibe a fejszénket vágjuk, de sikerült komoly filmes szakembereket megnyerni a projekthez, ami egyrészt stabil hátteret ad, másrészt abszolút bizakodó és reményteljes vagyok, hogy ez egy különleges, nagyon látványos, izgalmas és pergős film lesz” – mondta Horváth Illés. 

 

- Sz-Sz-B megyei Sajtószolgálat/indexkép: MZsSz -

További helyi hírek