2020. augusztus 4. kedd, Dominika, Dominik, Domonkos nap van. Holnap Krisztina nap lesz.

Folytatódtak a fejlesztések és a beruházások a Nyíregyházi Tankerületi Központban

A 2018/19-es tanévben folytatódtak a fejlesztések és a beruházások a Nyíregyházi Tankerületi Központban. A fenntartó tankerület saját forrásaiból, több mint 314,5 millió forintból fejlesztette idén a fenntartásában működő, nyíregyházi köznevelési intézményeket. Emellett befejeződtek a karbantartási munkálatok Nyíregyházán, a Nyíregyházi Tankerületi Központ fenntartásában működő valamennyi általános- és középiskolában. Az augusztus 31-ig tartó, nyári karbantartás költségeit a Nyíregyházi Tankerületi Központ saját forrásból, közel 35 millió forintból finanszírozta.

 

A Nyíregyházi Tankerületi Központ 2019 első félévében közel 314,5 millió forintot fordított hazai forrásból a fenntartásában működő, nyíregyházi köznevelési intézmények fejlesztésére. A fenntartó kiemelt célja, hogy a lehető legmagasabb színvonalú oktatás mellett a tanulók modern, biztonságos és esztétikus körülmények között töltsék mindennapjaikat – emelte ki a 2018/2019-es tanév felújításait és a nyári karbantartási munkálatokat bemutató sajtótájékoztatón Gaszperné Román Margit, tankerületi igazgató.

 

Az eseményen dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere is részt vett, aki elmondta: - amióta a közoktatási intézmények működtetése átkerült az állami szervhez, azóta Köznevelési Tanácsot hoztunk létre, amely a Városházán ülésezik, hogy átbeszélésre kerüljenek a tennivalók, hogy az önkormányzat hogyan tudja támogatni az oktatást.

 

A fejlesztések során a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium udvari, aszfaltos felületeinek felújítása a térburkolat kialakításával megtörtént. Megújult a kosárlabdapálya, amely sportburkolatot is kapott, ez összesen 31,7 millió forintba került. Az épületen belüli legnagyobb felújításként új ajtót kaptak a földszinti, valamint a három emeleten található beépített szekrények 7 millió 600 ezer forintból. Emellett új padok is várják a tanulókat a 2019/20-as tanévtől – hangsúlyozta a fejlesztéseket bemutató sajtótájékoztatón Kantár Attila intézményvezető.

 

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Sajtószolgálat -

További helyi hírek