2021. január 22. péntek, Artúr, Vince nap van. Holnap Rajmund, Zelma nap lesz.

Gulyás Gergely: Hétfőn kezdődik a tanárok tesztelése

Pénteken a szociális intézményekben, majd hétfőtől az óvodákban és az iskolákban és a kórházakban indul majd a tesztelés - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfon. Összesen 15 ezer helyen 190 ezer ember teszteléséről kell gondoskodni. A tesztelésben az orvostanhallgatók is részt vesznek - mondta a miniszter. A tesztelésen való részvétel önkéntes, arra senkit nem lehet kötelezni - fűzte hozzá Gulyás Gergely. 

 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter arról is beszélt: mintegy 12 millió adag koronavírus elleni oltóanyagot kötött le Magyarország, ez több mint 36 milliárd forintba kerül majd. Gulyás Gergely kiemelte: a kormány legfontosabb felelőssége, hogy ha van orvosilag ellenőrzött, hatásos vakcina, akkor azt a lehető leghamarabb beszerezzék, ezért mindenkivel tárgyalnak, aki ilyen oltóanyagot Magyarország számára biztosítani tud.  Az a kapacitás, amelyből Magyarország rendelni tud a kínai és az orosz vakcinán kívül, mintegy 12 millió adag oltóanyagot jelent, három gyártónál. Ahogy lesz rá lehetőség, megrendelik és kifizetik ezeket. Az összes adag ára több mint 36 milliárd forint - jelezte a miniszter.

 

Hozzátette azt is: a kormány jövő szerdai ülésén vizsgálja a járványhelyzetet, és dönt aaz esetleges enyhítésről vagy szigorításról. (fotó. Vadnai Szabolcs)

 

- ORgio/MTI -

További belföldi hírek