2020. szeptember 19. szombat, Vilhelmina nap van. Holnap Friderika nap lesz.

Gulyás Gergely: jó remény van arra, hogy Magyarország idén eléri a tavalyi foglalkoztatási adatokat

Jó remény van arra, hogy Magyarország még az idén eléri a tavalyi foglalkoztatási adatokat - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. Gulyás Gergely hozzátette: ősszel lehet több adatra számítani a magyar gazdaság idei működéséről. Megjegyezte, azzal senki nem tud semmit tenni a világon, hogy volt egy másfél hónapos leállás, rendkívül mérsékelt működés a gazdaságban.

 

A tárcavezető fokozott óvatosságra kéri a kormány a külföldre utazókat. Gulyás Gergely azt mondta, a zöld besorolású országokba utazás is fokozott óvatosságot igényel, mindenki józanságát kéri a kormány. Hangsúlyozta: nagyobb kockázat nélkül lehet utazni a környező országok közül Szlovákiába, Ausztriába, Szlovéniába, Horvátországba. A többi európai országban - a balti államok és Finnország kivételével - lényegesen magasabb a fertőzöttség, mint Magyarországon - tette hozzá. A zöld jelölésű országokba is csak fokozott óvatosság mellett javasolja a kormány az utazást - mondta a miniszter, aki emlékeztetett arra is, hogy Spanyolország zöld helyett sárga besorolású lett, mivel a koronavírus-fertőzöttség és a kockázat már nem alacsony.

 

Gulyás Gergely kérdésre válaszolva beszélt arról, hogy egyelőre a kutatások folynak, de kapacitásokat lehet lekötni. A magyar kormány is élt azzal lehetőséggel, hogy ilyen kapacitásokat lekössön, majdnem 5 millió koronavírus elleni vakcinára. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a minap közölte a hvg.hu kérdésére, hogy több külföldi országhoz hasonlóan Magyarország is megkezdte a tárgyalásokat az oltóanyag beszerzésére, és több megbízható partnerrel tárgyalnak.(fotó: Szigetcáry Zsolt/MTI)

 

- MTi -

További belföldi hírek