2021. március 4. csütörtök, Kázmér nap van. Holnap Adorján, Adrián nap lesz.

Hamarosan elrajtolnak a fedettpályás atlétikai versenyek

Hamarosan elrajtolnak a fedettpályás atlétikai versenyek. A Nyíregyházi Sportcentrum atlétái már lelkesen készülnek az első megmérettetésekre.  2021 is bővelkedik a hazai és a nemzetközi versenyek tekintetében. A téli és tavaszi versenyekről Vas László, a Nyíregyházi Sportcentrum atlétika szakág vezetőjével beszélgettünk.

 

- Már a fedettpályás, országos bajnokságokat tervezzük. Január 16-án, szombaton Kerekes Dóri lép először a dobókörbe Szombathelyen a Németh Pál Dobóakadémia Versenysorozatának első fordulóján. A dobók január végén Győrben próbálnak majd szerencsét, majd következik a Budapest Bajnokság, ahol elképzelhető, hogy indulunk. Februárban már dömping lesz a korosztályos versenyek tekintetében. A tervek szerint minden korosztályban indítunk majd versenyzőt, annak ellenére, hogy a téli időszakban egy kissé mostohakörülmények között sikerült készülni. – mondta el Vas László, a Nyíregyházi Sportcentrum atlétika szakág vezetője, aki hozzátette, hogy márciustól jönnek a téli dobóversenyek, amelyen a jó szereplés egyben kvalifikációt  jelent a március 13-14. között Portugáliában megrendezésre kerülő 21. Dobó Európa Kupára.

 

A nyíregyházi dobók közül nagy esélyekkel indul Kerekes Dóra, Szikszai Róbert és Tóth Balázs.  Március 20-án Helebrandt Mátéra vár a nagy feladat, hiszen ekkor rendezik meg a Felnőtt 50km és U23 km-es Gyalogló Magyar Bajnokságot Dudincén, ahol a cél, hogy megszerezze a 2021-es Tokiói Olimpiára a kvalifikációt.  A tavaszt a békéscsabai Gyalogló Magyar Bajnokság zárja, ahol a nyíregyházi gyalogló címvédésre készül a 20 km-es távon.

 

A fedettpályás idény után folytatódik a felkészülés, remélhetőleg a nyári versenyekre már az új Atlétikai Centrumban készülhetnek a versenyzők.

 

- Nyíregyházi Sportcentrum -

További helyi hírek