2021. január 22. péntek, Artúr, Vince nap van. Holnap Rajmund, Zelma nap lesz.

Idén is kapnak karácsonyi ajándékcsomagot a nyíregyházi nyugdíjasok

Karácsony közeledtével az önkormányzat idén is ajándékcsomagot küld a nyíregyházi nyugdíjasoknak, ezzel is hozzájárulva az ünnep hangulatához. A Magyar Posta Zrt. november 25. – december 21. közötti időszakban kézbesíti a csomagokat.

 

Dr. Kovács Ferenc polgármester úgy fogalmazott: „Bár ebben az évben számos, nem várt nehézséggel kellett szembenéznünk, de szeretném megnyugtatni és egyben tájékoztatni a nyugdíjasainkat, hogy Nyíregyháza a koronavírus-járvány ellenére is gazdaságilag stabil maradt. Városunk „erejét” bizonyítja az is, hogy a költségvetésünk újragondolása mellett sem kellett olyan, sok éve működő támogatásokat megvonnunk, mint a tanszercsomag a kisdiákoknak, vagy a karácsonyi ajándékcsomag az időseinknek.”

 

Karácsonyi támogatásra jogosult az a nyíregyházi nyugdíjas, aki az alábbi együttes feltételeknek megfelel:

 

a) Nyíregyházán bejelentett lakóhellyel rendelkezik,

b) öregségi teljes-, vagy résznyugdíjra, vagy időskorúak járadékára saját jogán jogosult vagy hozzátartozói nyugellátásra jogosult,

c) és ezen a jogcímen az ellátás számára folyósításra kerül.

 

A karácsonyi támogatás évente egy alkalommal legfeljebb bruttó 2500 Ft összegben természetbeni ellátásként állapítható meg. Az ajándékcsomagot az önkormányzat 2013-tól minden évben eljuttatja a nyíregyházi nyugdíjasoknak. 2020-ban a jogosultak száma: 25 750 fő.

 

A csomag olyan, az ünnephez kapcsolódó élelmiszereket tartalmaz, mint a szaloncukor, kávé, tea, csokoládé, keksz, stb.

 

A Magyar Posta Zrt. 2020. november 25 – december 21. közötti időszakban kézbesíti a csomagokat. Idén a járványügyi helyzetre való tekintettel, az átvételt igazoló aláírás helyett, személyi igazolvány, lakcímkártya felmutatása szükséges az átvételhez. Arra kérnek minden címzettet, hogy azokat elérhető helyre előkészíteni szíveskedjenek a kézbesítés elősegítése érdekében.

 

Ha a kézbesítés valamilyen okból eredménytelen, a küldeményt a címzett vagy a jogosult által meghatalmazott személy veheti majd át, melynek részleteiről a későbbiekben adunk tájékoztatást.

 

Jó egészséget, áldott, békés karácsonyt kívánunk minden nyíregyházi nyugdíjasnak!

 

- Sz-Sz-B megyei Sajtószolgálat -

(fotó: Facebook/Dr. Kovács Ferenc)

 

További helyi hírek