2024. június 16. vasárnap, Jusztin nap van. Holnap Alida, Laura nap lesz.

Intenzív szezon várható a Balatonnál

Intenzív turisztikai szezonra és növekvő vendégszámra készül a rendőrség a Balatonon és a Velencei-tónál – hangzott el a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság ülését követő sajtótájékoztatón.    A Balaton és a Velencei-tó környékének közbiztonsága évek óta kiemelkedő és a közlekedésbiztonság is jó. A rendőrségnek az idegenforgalmi szezonban arra kell készülni, hogy jelentősen megemelkedik a turisták, és a tavak környékén közlekedők száma is. Ez ad többletmunkát a rendőröknek mind a köz- mind a közlekedésbiztonság terén, és a rendezvények idején is megnövekednek feladataik.

 

A rendőrség számol azzal is, hogy idén nyáron a labdarúgó Európa-bajnokság valamint az Olimpia miatt több nyilvános rendezvény is várja majd a tavak környékére érkezőket.

 

2023-ban a Balatonon víziközlekedési baleset csak egy volt, de az sem okozott sérülést. Vízibalesetek azonban történtek, a tavalyi szezonban kilencen fulladtak a tóba, alapvetően partmenti területeken, fürdőhelyek közelében. Az elmúlt évben a vízirendőrök 338 életmentést hajtottak végre, és nyílt vízterületen vízbefulladás nem történt.

 

- Sz-Sz-B megyei Sajtószolgálat -

További belföldi hírek