2021. június 20. vasárnap, Rafael nap van. Holnap Alajos, Leila nap lesz.

Ittas férfi zsebéből lopták el a pénztárcáját

A Nyíregyházi Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat az ellen a két nyíribronyi fiatal ellen, akik egy sörözőben egy erősen ittas férfi zsebéből emelték el a pénztárcáját, a lopott pénzt pedig megfelezték – tájékoztatta rádiónkat dr. Borsodi-Buss Emese helyettes sajtószóvivő.

 

A sértett tavaly májusban munka után bement a nyíribronyi sörözőbe, és ismerősei társaságában italozni kezdett. Nagyobb mennyiségű pálinka és sör elfogyasztása után beszéde és járása lelassult, a közlekedésben támogatásra szorult.

 

Ekkor a kocsma udvarán összeszólalkozott az egyik vádlottal. Hogy a vita elfajulását megakadályozza a másik vádlott odament a sértetthez és elhúzta őt társától. Eközben a sértettről a nadrágja egy kicsit lecsúszott, amit készségesen visszahúzott a sértett derekára. Ekkor észrevette, hogy a férfi zsebében van a pénztárcája, azt az erősen ittas, védekezésre képtelen sértett nadrágzsebéből kivette, majd a mellette álló társának átadta.

 

A két tolvaj ezután távozott a kocsmából, és az utcán a sértett tárcájából kivett 80.000.-forintot maguk között egyenlően elosztották, a pénztárcát pedig a söröző udvarára visszadobták.

 

A férfi csak hajnalban vette észre, hogy meglopták, amikor az üres tárcát az egyik vendég visszaadta neki.

 

Az ügyészség a két fiatal férfit nem lopással, hanem a súlyosabban büntethető kifosztással vádolja, mert - ittassága miatt - védekezésre képtelen férfit loptak meg. Az eljárás során a sértett kárát megtérítették, ezért az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett velük szemben indítványt. Ezért a bűncselekményért egyéb esetben akár 5 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

 

- SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG –

Fotó: illusztráció

További helyi hírek