2023. október 4. szerda, Ferenc nap van. Holnap Aurél nap lesz.

Ittasan közlekedett elektromos rollerével

Nem árt tudni, hogy bűncselekményt követ el, aki ittasan, gépi üzemmódban közlekedik elektromos rollerrel, és a bíróság valamennyi közúti jármű vezetésétől eltilthatja az ittas sofőrt. Így járhat az a 65 éves nyíregyházi férfi is, aki nagy mennyiségű alkohol elfogyasztását követően szállt fel elektromos rollerére, majd azzal fel is borult.

 

A nyugdíjas férfi idén májusban, a délutáni órákban fogyasztott el nagyobb mennyiségű szeszes italt, majd súlyos fokú ittas állapotban gépi üzemmódban - a gázkart húzva - közlekedett Nyíregyháza utcáin elektromos rollerével.

 

Az idős férfi a Kert utcán ráhajtott egy útpadkára, és ittassága miatt felborult. Mivel zúzódásos sérüléseket szenvedett, a járókelők értesítették a mentőket és pechére a rendőrséget is.

 

A férfi elkerülhette volna a büntető eljárást, ha a rollert nem gépi üzemmódban, hanem lábbal hajtva használja. Az ügyészség így vádat emel ellene ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt és vádiratában pénzbüntetésre, járművezetéstől eltiltásra és a bűnügyi költség megfizetésére tesz indítványt.

 

- Nyíregyházi Járási Ügyészség -

További helyi hírek