2020. szeptember 19. szombat, Vilhelmina nap van. Holnap Friderika nap lesz.

Jön a  jubileumi 125. Országos Atlétikai Bajnokság

A hétvégén, augusztus 8-9-én rendezik meg a  jubileumi 125. Országos Atlétikai Bajnokságot a XIV. kerületi Lantos Mihály Sportközpontban.

 

A férfiak magasugró számában indul Bakosi Péter, aki 2013 és 2018 között minden bajnoki címet elnyert. A Sportcentrum magasugrója az elmúlt hétvégén a Budapest Open-en 2.17 méterrel nyerte meg a számát. Diszkoszvetésben a nők mezőnyében  a többszörös magyar bajnok, egyetemi bajnok és válogatott Kerekes Dórának szurkolhatunk, míg a férfiaknál  a tavalyi ezüstérmes Szikszai Róbert áll a dobókörbe. A súlylökőknél szintén mindkét nemben izgulhatunk  egy-egy nyíregyházi versenyzőért. A nőknél a pár hónapja új technikával készülő Tucsa Veronika versenyez majd. Tavaly négy számot a viharok és a nagy mennyiségű eső miatt félbe kellett szakítani. Így a férfiak súlylökők számát is, ahol idén is érdekelt a Nyíregyházi Sportcentrum Tóth Balázs személyében, aki  2020-ban a fedett pályás országos bajnokságon  bajnoki címet nyert.

 

A hármasugróknál a nők és a férfiaknál is komoly küzdelmek vannak kilátásban. A férfiaknál a dobogós  helyezésekért nagy csata várható. Nyíregyházi színekben indul a korábbi bajnok, idén a fedett pályás bajnokságon  ezüstérmes Pál Robin, de szeretné megvédeni  bajnoki címét a budapesti Galambos Tibor is. És persze jöjjenek a szintén dobogóra vágyakozók nevei: Iván Zsombor,Bánhidi Bence, Prekli Zoltán és Szendreffy Dániel személyében.  A lányoknál  sem fogják ingyen adni a legjobb helyezéseket a hármasugróknál. Nyisztor Petra, aki idén a dobogó második fokára állhatott fedett pályán, többek között a fedett pályás bajnokság győztesével Szűcs Szabinával, valamint a többszörös bajnok Hoffer Krisztinával  versenghet.

Nem ejtettünk még szót a gyaloglókról. Hosszú idő után, bár nem az ő számában áll a rajtvonalhoz Helebrandt Máté, aki nagyon jó formában várja  a bajnokságot.  A nyíregyházi gyalogló az 5 kilométeres távon indul majd.  Helebrandt Máté idén a csapatbajnokságon, a szuperliga döntőn, valamint Békéscsabán is elindul majd. Az olimpiai kvótáért csak 2021-ben szállhat ringbe.

 

Egy biztos, izgalmakban nem lesz hiány szombaton és vasárnap  az országos bajnokságon,  ahol a sportág krémje, a nemcsak hazai,  hanem nemzetközi szinten is sikeres versenyzőink küzdenek majd a legjobb  helyezésekért, érmekért.

A Nyíregyházi Sportcentrum versenyzői:

Helenbrandt Máté

Nyisztor Petra

Bakosi Péter

Szikszai Róbert

Tucsa Veronika

Tóth Balázs

Pál Robin

Kerekes Dóra

Edzők:

Bakosi Béla

Cserpák Róbert

Kerekes László

Pokrovenszki József

Vas  László

 

- NySC -

További helyi hírek