2020. január 19. vasárnap, Márió, Sára nap van. Holnap Fábián, Sebestyén nap lesz.

Jön a második Bringa Piknik  - Egészen Tokajig tekerhet!

A tavalyi sikeres kezdeményezés után nem volt kérdés, hogy idén is bringára pattanhat Nyíregyházán a lakosság és tekerhet egészen Tokajig, a Bringa Piknik keretében. Május 25-én 10 órakor indul el a mezőny a Kossuth térről, de már fél 9-től programok várják az érdeklődőket – mondta rádiónknak Pataki Mihály főszervező a beharangozó sajtótájékoztatón. 2018-ban szervezték meg először a Bringa Pikniket, amikor több mint 1000 kerékpáros tekerte végig a távot. A Bringa Piknik több megyét összekötő tömegsport és nagycsaládos rendezvény - idén közel 2000 főt várnak. A legkisebbeket fél 9-től a Bringa Ovi keretében várják a Kossuth térre, ahol játékos keretek között ismerkedhetnek mások mellett a KRESZ-szel és a biztonságos kerékpáros közlekedéssel. Bárkinek lehetősége lesz Bike Safe regisztrációra is. Nem hagyják ki a különböző bringás bemutatókat sem. Akik nem csak 2 keréken közlekednek, azoknak tesztvezetéssel egybekötött személygépkocsi bemutatót is tartanak a rendezvény hivatalos autós partnere jóvoltából.

 

 

Dr. Kovács Ferenc polgármester kiemelte: évekkel ezelőtt döntöttek a kerékpárúthálózat kialakításáról, idén pedig már átlépi a 71 km-t Nyíregyházán a kerékpárutak hossza. Ezt pedig ki is használják, hiszen egyre több a kerékpáros - ez pedig egyre több kerékpáros rendezvényt hoz magával. Ezek egyike a Bringa Piknik, amely a két város (nyíregyháza és Tokaj) együttműködését erősíti. Posta György, Tokaj polgármestere is kiemelte ennek fontosságát. Elmondta: örömmel álltak a kezdeményezés mellé, és a jövőben Tokajban is nagyszabású kerékpáros fejlesztések indulnak: a tervek szerint 2020-ban már körbe is tekerhetjük a Tokaji hegyet.

 

Nyíregyházán jelen lenni több területen is támogatással, ez nagyon fontos cél - mondta Csősz Ferenc, a rendezvény főszponzora, a Csősz-Platán cégcsoport tulajdonosa. Kiemelte, évek óta támogatják helyben a kulturát, az egyészségügyet és a sportot. Ők maguk is készülnek egy csoporttal részt venni a Bringa Pikniken, és biztosította a jelenlévőket arról, hogy a jövőben is számíthat a rendezvény a támogatásukra.

 

És végül a legfontosabb információk:

A Bringa Piknik időpontja: 2019. május 25.

Start: Nyíregyháza, Kossuth tér, 10:00 (gyülekező 8:00)

Cél: Tokaj, Fő tér

Piknik pontok: Nyírteleknél és Rakamaznál.        

 

- Sz-Sz-B megyei Sajtószolgálat/Bringa Piknik -   

További helyi hírek