2020. július 4. szombat, Ulrik nap van. Holnap Emese, Sarolta nap lesz.

Július elején megnyit valamennyi nyíregyházi fürdő!

Július elején megnyit valamennyi nyíregyházi fürdő! Az újranyitásokat követően a fürdők és a fürdőgyógyászat valamennyi medencéje használható lesz, működhet minden élményelem, a szaunák, gőzkamrák, sóbarlangok, magyarán újra szabadon élvezhetjük a strandolás, fürdőzés minden örömét. A fürdőkben, strandon, valamint a Tófürdőn sem kötelező a szájmaszk viselése – hangzott el a mai sajtótájékoztatón, melyet dr. Podlovics Roland, a Sóstó - Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója és Dr. Czímer Éva Gréta reumatológus, fürdőorvos tartott.

 

Tekintettel arra, hogy a fürdők újranyitásának technikai előkészületei a vonatkozó jogszabályok szerint már szinte teljes egészében elkészültek, így az üzemeltető Társaság a még zárva tartó nyíregyházi fürdőket az alábbi rend szerint tervezi megnyitni:

 

-              Aquarius Élményfürdő: 2020. július 01., szerda 09.00 óra,

 

-              Aquarius Fürdőgyógyászat a balneoterápiás kezelésekkel kiegészülve: 2020. július 02., csütörtök 07.30 óra,

 

-              Júlia Fürdő és gyógyászati részlege: 2020. július 04., szombat 09.00 óra,

 

-              Hotel Fürdőház*** wellness részlege: 2020. július 04., szombat 09.00 óra.

 

Dr. Podlovics Roland a tájékoztatón hangsúlyozta: - mint ismeretes lehet Vendégeink előtt, a fürdőzés a koronavírus járvány szempontjából alapvetően biztonságos tevékenységnek tekinthető, a fertőzés kockázata nagyon alacsony, tekintve a fürdővizek fertőtlenítése során használt klór jelenlétét a fürdőkben. A Sóstó – Gyógyfürdők Zrt. valamennyi egységének vízforgatásos rendszerű medencéiben a klórszintet a felső szintre emelte, ez 0,5 mg./liter szintet jelent. Ennyi aktív klór jelenléte mellett a vírus külső burka roncsolódik, a vírus pedig rövid időn belül elpusztul.

 

Pusztán olyan alapvető szabályok maradnak érvényben, melyek már szinte részei a mindennapoknak, azaz a 1,5 m távolság tartása, a rendszeres kézmosás, a fürdők területén a fokozott fertőtlenítés, szellőztetés, valamint továbbra sem látogathatják a fürdőket lázas, hányásos-, hasmenéses megbetegedésben szenvedők.

 

Fontos tudni, hogy az Aquarius Fürdőgyógyászaton a járvány miatt 2020. márciusában kényszerűen megszakított gyógykúrák a NEAK (Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő) rendelkezései értelmében folytathatók abban az esetben, ha a Vendég mindenek előtt ismételten bejelentkezik a fürdőorvosi szakrendelésre, ahol az orvosi vizsgálatot követően újra felírásra kerülnek a korábban megkezdett kúra kezelései a még nem felhasznált darabszámban. Az újabb kezeléssorozatot a kiírást követően 30 napon belül kell megkezdeni és a megkezdést követően 56 nap áll rendelkezésre a kezelések felvételére – hangsúlyozta Dr. Czímer Éva Gréta.

 

Amennyiben a Vendég nem kívánja folytatni megkezdett gyógykúráját, abban az esetben is meg kell jelennie a fürdőorvosi szakrendelésen, ahol a kúra lezárásra kerül. Ez azért különösen fontos, mert aki ezt elmulasztja, annak elvész a lehetősége arra, hogy az adott évben egy második NEAK támogatott kezeléssorozatot is fel tudjon venni.

 

Szintén fontos információ, hogy amennyiben a megszakított gyógykúra kórházi szakrendelésen került kiírásra, és a Vendég azt folytatni kívánja, úgy ebben az esetben szintén az Aquarius Fürdőgyógyászaton kell jelentkeznie a szakorvosi vizsgálatra, tehát nem ott, ahol a kúra eredetileg felírásra került!

 

Az Aquarius Fürdőgyógyászaton elérhető fürdőorvosi szakrendelésre az alábbi telefonszámon lehet jelentkezni: 06 42 475-031.

 

Amennyiben a Vendég a Júlia Fürdőben kezdte meg gyógykúráját, függetlenül attól, hogy folytatni kívánja azt, vagy sem, illetve függetlenül attól, hogy hol került kiírásra a gyógykúra, szintén a 06 42 475-031-es telefonszámon kell időpontot egyeztetnie a szakorvosi vizsgálatra.

 

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Sajtószolgálat -

További helyi hírek