2020. január 19. vasárnap, Márió, Sára nap van. Holnap Fábián, Sebestyén nap lesz.

Két megyei szintű verseny a Bemben

Két megyei szintű versenyt rendezett az elmúlt időszakban a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola. A vers,- és rímfaragó, illetve a rajzversenyen közel 350 gyermek bizonyította tehetségét. A versenyzőket Nagy Zsuka költő és dr. habil Szepessy Béla grafikusművész értékelte.

 

Dr. Baloghné Mester Éva intézményvezető rádiónknak hangsúlyozta: - 21. alkalommal rendezte meg a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola, „Tükröm, tükröm, mondd meg nékem, ki a legjobb rímfaragó a vidéken!” címmel a megyei vers- és rímfaragó versenyt. A több mint két évtizedes múlttal rendelkező irodalmi verseny április 10-én került megrendezésre. Ebben a tanévben 215 gyermekverset értékelt a zsűri, melynek elnöke Nagy Zsuka költő volt. A diákok harmadik osztálytól egészen nyolcadik osztályig mérték össze tudásukat. A gyerekek öt cím közül választhattak és segédanyag nélkül, a helyszínen fogalmaztak verset. 

 

Pár nappal a vers-és rímfaragó verseny után, 18. alkalommal hirdette meg az intézmény „A festészet néma költészet…” című megyei rajzversenyét. Az általános iskolák 2-7. évfolyamosai számára rendezett megmérettetésen az ihletet a megyei „versíró-rímfaragó” verseny lírai alkotásai adták.  A rajzversenyen 130 alkotás született, amelyeket dr.habil. Szepessy Béla grafikusművész vezetésével értékelt a zsűri.

 

A megmérettetéseket lezáró, ünnepélyes díjátadó 2019. május 16-án, csütörtökön, 15 órától lesz az Epreskert utcai iskolában.

 

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Sajtószolgálat -

További helyi hírek