2024. július 22. hétfő, Magdolna nap van. Holnap Lenke nap lesz.

Korlátozhatják a teherautók forgalmát a határátkelőknél

A balesetek elkerüléséért egyes hegyvidéki szakaszokon és határátkelőknél időszakosan korlátozhatják a teherautók forgalmát - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A tájékoztatás szerint egyelőre nincs fennakadás az országos közutakon, ugyanakkor a szakemberek már most arra hívják fel a teherautóval közlekedők figyelmét, hogy közlekedésbiztonsági okok miatt időszakosan korlátozhatják a mozgásukat, ha azt az időjárási körülmények indokolják. Ez vonatkozhat több szomszédos ország határátkelőjére a ki- és belépő oldalon egyaránt, ezért érdemes folyamatosan figyelemmel követniük a www.utinform.hu oldalt.

   

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerdától csütörtök reggelig országosan csaknem 5000 tonna útszóró sót és mintegy 300 ezer liter kálcium-klorid oldatot juttatott ki a kezelésébe tartozó utakra. Az ónos esővel és intenzív havazással érintett területeken a legmagasabb készültségi fokozatban, teljes humán erőforrással és gépi állománnyal az utakon dolgoznak. A folyamatos és ütemezett munkavégzés mellett, főleg az ónos esővel érintett területeken időszakosan lehetnek téliesebb útviszonyok. A személyautósoktól azt kérik, hogy csak a téli közlekedésre megfelelően felkészített, téli gumival felszerelt járművekkel induljanak el, és csak akkor, ha halaszthatatlan dolguk van.

   

A teherautóval, vagyis a 7,5 tonnánál nehezebb gépjárművekkel közlekedőknek fel kell készülniük arra is, hogy egyes hegyvidéki szakaszokon - mint például Veszprém vármegyében a 82-es és 83-as főút, Nógrádban a 2-es főút vagy Pest vármegyében Tinnye környékén - időszakosan megállíthatják őket. A szakemberek arra kérik a nehézgépjárművel közlekedőket, hogy vezessenek a szokásosnál óvatosabban, az időszakos korlátozásokat tartsák be, és olyan helyszínt válasszanak majd az esetleges várakozási időre, ahol biztonságosan meg tudnak állni és onnan el tudnak indulni.

 

- MTi -

További helyi hírek