2024. február 21. szerda, Eleonóra nap van. Holnap Gerzson nap lesz.

Kormányhivatali épületeket korszerűsítettek

54 millió forintból újult meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal Mátészalkai Földhivatali Kirendeltsége, és közel 40 millió forintból korszerűsítették a Csengeri Járási Hivatalt.

 

A vármegyei kormányhivatal épületeinek energetikai korszerűsítését célzó program harmadik ütemében idén újabb 7 épület fejlesztése fejeződik be összesen több mint 570 millió forintos forrásból. Ezzel válik teljessé a 2016-ban indult program megvalósítása, amelynek során összesen 36 épület vált korszerűbbé több mint 2,3 milliárd forint ráfordítással.

 

A Mátészalkán végrehajtott korszerűsítés során a Földhivatal épülete építészeti, épületgépészeti és -villamossági fejlesztések keretében új hőszigetelést, kondenzációs kazánt és napelemrendszert is kapott. A Csengeri Járási Hivatalban is napelemes rendszer biztosítja mostantól az épület energiaigényének jelentős részét, az összes külső ablakot és ajtót kicserélték 3 rétegű fokozott hőszigetelő képességűre, emellett teljes hőszigetelést is kapott a hivatal. A beruházásoknak köszönhetően az épületek energiaigénye a korábbi töredékére csökkent.

 

A megújult épületeteket Román István főispán adta át Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője, Hanusi Péter, Mátészalka polgármestere, Forján Zsolt, Csenger polgármestere, valamint a járások településeinek polgármesterei társaságában.

 

További helyi hírek