2020. július 4. szombat, Ulrik nap van. Holnap Emese, Sarolta nap lesz.

Koronavírus - 25 új beteg

Újabb 25 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3841 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 krónikus beteg. Ezzel 517 főre emelkedett az elhunytak száma, 2024-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1300 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 42%-a, az elhunytak 59%-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti. 384 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen.

 

 

A kormány az Országgyűlés elé terjesztette a különleges jogrend visszavonásáról szóló javaslatot. A különleges jogrendnek az elmúlt hetekben jelentős szerepe volt a sikeres védekezésben, mert lehetővé tette a gyors döntéseket és a gyors cselekvést. Így más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a járvány berobbanását, a tömeges megbetegedéseket és több ezres haláleseteket. A járványveszély azonban nem múlt el, ezért a járványügyi készültséget a veszélyhelyzetet után is fenn kell tartani.

 

A koronavirus.gov.hu oldalon található térkép szerint jelenleg 40 betegről tudni Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a legtöbb igazolt fertőzött Budapesten és Pest megyében van. (fotó: illusztráció - Balogh Zoltán/MTI)

 

- koronavirus.gov.hu -

További belföldi hírek