2020. szeptember 22. kedd, Móric nap van. Holnap Tekla nap lesz.

Közlemény a nyíregyházi Tófürdő és a Parkfürdő nyitásáról

A járványügyi helyzet mérséklődését, valamint a korlátozások enyhítését követően megjelent hatósági ajánlások és állásfoglalások tükrében újranyitnak a nyíregyházi fürdők, közölte a Sóstógyógyfürdők Zrt. A nyitás időpontja:

 

Tófürdő – nyitás: 2020. május 30, szombat, 09.00.

Parkfürdő – nyitás: 2020. június 06, szombat, 09.00.

 

A Sóstógyógyfürdők Zrt folyamatosan végzi a nyitáshoz szükséges alapfeltételek megteremtését, így segítve elő a biztonságos fürdőhasználatot Vendégei számára. A vendégfogadás szigorú előírások betartása mellett lehetséges majd, így ideiglenes, kiegészítő házirendet vezetnek be, melyet a nyitás előtt az aquariusspa.hu oldalon, valamint a fürdők bejáratainál olvashatnak. Az átmeneti szabályok értelmében az egyik legfontosabb tudnivaló, hogy az eredeti befogadóképesség minden fürdőben csökken, így egyidejű létszámkorlátozás mellett lesz lehetőség a vendégek fogadására mind a parkosított részeken, mind a medencékben, a részletekről az ideiglenes házirendben tájékozódhatnak.

 

A Tófürdőn az említett létszámkorlát mellett mind a termálmedence, mind a gyermekmedence használható lesz, valamint a tó fürdésre kijelölt teljes területe, a csúszdák is működnek. A Parkfürdő esetében valamennyi vízforgatásos rendszerű medence használható lesz létszámkorlát mellett, valamint a csúszdák is, a működés közben aeroszol képződéssel járó felszíni élményelemek (pl. nyakzuhanyok) nem működhetnek. A gyógyvizes medencék esetében  a társaság engedélyezési eljárást kezdeményezett egy új fertőtlenítőszer használatára, mely nem roncsolja a gyógyvíz hasznos alkotóelemeit. Amennyiben az engedélyezési eljárás sikerrel jár, úgy a június 06-ai nyitáskor a gyógyvizes medencék is rendelkezésre állhatnak.

 

Továbbra sem nyit meg az Aquarius Élményfürdő, az Aquarius Fürdőgyógyászat, a Hotel Fürdőház wellness részlege, valamint a Júlia Fürdő. A Hotel Fürdőház szállodai részlege 2020. június 12-én kezdi meg újbóli működését.

 

- Sz-Sz-B megyei Sajtószolgálat -

További helyi hírek