2020. november 23. hétfő, Kelemen, Klementina nap van. Holnap Emma nap lesz.

Krimit forgatnak a Nyíregyházi Állatparkban

A Nemzeti Filmintézet (NFI) 16 új, színházak és filmesek összefogásával streaming szolgáltatásra és televíziós forgalmazásra készülő produkciónak szavazott meg gyártási támogatást - közölte a szervezet.

 

Hat vidéki, egy határon túli és kilenc fővárosi színház, valamint filmesek együttműködéséből készülhetnek izgalmas, "crossover" művek. Az új támogatás célja, hogy mindkét terület alkotóinak és szakembereinek munkalehetőséget biztosítson - írja a közlemény. Mások mellett érintett a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház is, a teátrum alkotócsapata Lélekpark címmel forgat vígjátékelemekkel tarkított krimit egy nyomozásról, amely váratlan fordulatot vesz a Nyíregyházi Állatparkban.   

 

Káel Csaba, a magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos szerint a koronavírusjárvány következményeinek enyhítése érdekében fontos, hogy a kultúra különböző területein alkotók összefogjanak és közösen használják a rendelkezésre álló eszközöket és forrásokat, beleértve a szakembergárdát is. A közlemény szerint a színházak filmterveikkel a hazai filmgyártók közreműködésével pályázhattak. A résztvevő filmgyártók vállalták, hogy tevékenységüket nonprofit jelleggel végzik és fiatal producereiknek adnak lehetőséget. (fotó: illusztráció - archív)

 

- MTI -

További helyi hírek