2024. május 4. szombat, Flórián, Mónika nap van. Holnap Adrián, Györgyi nap lesz.

Magas szintű együttműködés

Március 25-27. között a Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ meghívására önkéntes munkával segítette a központ napi működését Kovács Tamás Bence sokrétű szociális szakember, a Nemzeti Ifjúsági Tanács országos elnökségi tagja. Körei László központvezető úr szervezésében az országos vendég egyéni és kiscsoportos foglalkozásokat is tartott. A szakember egyetemi csoportok számára beszélt a segítés sokrétű küldetéséről, a szociális kapcsolódás és a lelki egészség promóciójának erőt adó folyamatairól.  Mindezt folyamatos hallgatói interakciók követték, közölte a Nyíregyházi Egyetem.

 

A központ valamennyi munkatársa, hallgatói kortárs segítők, bevont szakértők és önkéntesek mind azon dolgoznak, hogy a Nyíregyházi Egyetemen a hallgatók biztonságban, jól érezzék magukat, legyenen szerves kapcsolódásaik és minél jobban haladjanak a tanulmányi időszakban az önfejlesztés és a szocializáció különböző fokmérőin, ezáltal vonzóvá váljunk az itt tanulók, s a jövőben hozzánk érkezők számára egyaránt- tette hozzá Körei László központvezető úr.

 

"Az elmúlt 3 napban a szociális és az egyéni felelősségvállalás érzékenyítése révén hallgatók tucatjaival volt szerencsém találkozni a Nyíregyházi Egyetemen. Számos felsőoktatási intézményben jártam már személyes és szakmai útjaim során, viszont bátran állítom, hogy olyan, a hallgatók támogatásáért kiemelkedően tevékenykedő egységgel, mint a Nyíregyházi Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központja, ritkán találkozik az ember. Öröm volt tapasztalni az egyetemisták nyitottságát, s a kollégák hozzáállását is. Betekintést nyertem, hogy egy vidéki egyetemnek is lehetnek dinamikusan épülő nemzetközi kapcsolatai, valamint nagy hatást gyakorolt rám az az infrastruktúra is, amellyel a Nyíregyházi Egyetem rendelkezik - fogalmazott Kovács Tamás Bence, a Nemzeti Ifjúsági Tanács országos elnökségi tagja.

 

 

- NYE -

További helyi hírek