2024. május 26. vasárnap, Evelin, Fülöp nap van. Holnap Hella nap lesz.

Magas színvonalú csokoládé és desszert tanfolyam a cukrászoknak

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamarán belül működő Cukrász Mester Szakmai Tagozati tagjai a Magyar Zeelandia Kft. szervezésében csokoládé és desszert tanfolyamon vettek részt Budapesten a Magyar Cukrász Ipartestület székházában.

 

A továbbképzés nagyon informatív és élvezetes volt a résztvevők számára. Veszely Attila mestercukrász és chocolatier, valamint Szűcs Róbert cukrászmester sok értékes tudást és tapasztalatot osztottak meg a résztvevőkkel. A tanfolyam témái széles skáláját fedték le a csokoládé és desszert készítésnek, így a résztvevőknek lehetőségük volt megismerni a különböző technikákat és módszereket. Az előadók nagy hangsúlyt fektettek a gyakorlati alkalmazás mellett az elméleti alapokra is, mely megértése elengedhetetlen a szakmai készségek fejlesztéséhez és a magas színvonalú munka elvégzéséhez. Az elméleti oktatás hozzájárult ahhoz, hogy a résztvevők még jobban megértsék az alapanyagok tulajdonságait, a kémiai folyamatokat a csokoládé készítés során, valamint a receptek és technikák mögött rejlő tudományt. Ez segíthet nekik abban, hogy rugalmasabban alkalmazkodjanak a változó körülményekhez és a szakmához nélkülözhetetlen kreativitásukat még tovább tudják fejleszteni.

 

A gyakorlati munka során a résztvevőknek lehetőségük volt kipróbálni és gyakorolni a tanult technikákat, és közben értékes visszajelzést kapni a tapasztalt oktatóktól. Ezáltal a résztvevők magabiztosabban alkalmazhatják az újonnan megszerzett ismereteket a munkájuk során.

 

Összességében elmondható, hogy a csokoládé és desszert tanfolyam nagyszerű lehetőség a szakemberek számára a szakmai fejlődésre és a tudásuk bővítésére ezen a különleges és izgalmas területen.

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

További helyi hírek