2020. augusztus 7. péntek, Ibolya nap van. Holnap László nap lesz.

Magyarok Kenyere: augusztus 20-ig lehet leadni az adományokat

Idén is gyűjtik a gazdáktól a búzaadományt a Magyarok Kenyere program keretében. Ezúttal 89 ponton lehet leadni a felajánlásokat, amelyeket húsz malomban őrölnek majd meg. Ezekből pedig a Kárpát-medence magyarlakta régióiból segítő szervezetek számára juttatnak el búzát – hangsúlyozta Rácz Imre, a Nemzeti Agrárkamara Szabolcs –Szatmár - Bereg megyei szervezetének elnöke.

 

A Magyarok Kenyere Alapítvány, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által közösen szervezett, idén 10 éves Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program a magyar gazdatársadalom önzetlen, segítő szándékú összefogása. A program keretében Magyarország területéről és a Kárpát-medence magyarlakta régióiból ajánlanak fel búzát határon inneni és túli, magyar gyermekeket segítő szervezetek számára.

 

Trianon 100 éves évfordulóján – hála a magyar gazdáknak – mostanra az egész Kárpát-medencében elmondhatjuk: „Egy kenyéren vagyunk”. Külön aktualitású ez a 2020-as esztendőben, amelyet az Országgyűlés a Nemzeti Összetartozás Évének nyilvánított - hangzott el a programot bejelentő múlt heti sajtótájékoztatón. A szervezők – a program közel egy évtizedes sikereihez hasonlóan – idén is számítanak a magyar gazdák jótékony adományaira. A koronavírus okozta helyzetben a búzafelajánlás mellett kiemelten számítanak a Magyarok Kenyere Alapítványhoz érkező pénzadományokra is, hogy idén is több tízezer gyermek ellátását biztosíthassák, és vetőmagadományaikkal segíthessék kárpátaljai gazdatársaikat - olvasható az Agrárkamara weboldalán.

 

- Kölcsey Televízió -

 

További helyi hírek