2024. május 4. szombat, Flórián, Mónika nap van. Holnap Adrián, Györgyi nap lesz.

Május 1-jén ismét Fitt város

A tavalyi év nagy sikere után a sport, a mozgás és az egészséges életmód népszerűsítése érdekében Nyíregyháza MJV Önkormányzata és a Nyíregyházi Sportcentrum együttműködésében idén is megrendezésre kerül május 1-jén az ingyenes, városi szabadidős sportrendezvény, a Fitt-Város a Continental Arénában. Ulrich Attila alpolgármester, és Kőhalmi Richárd ügyvezető tartott sajtótájékoztatót a témában.

 

Elhangzott: a Fitt-Város igazi családi program, széleskörű sportolási lehetőséggel és igazi élményekkel. A 10 órai kapunyitást követően 14.00 óráig pecsétgyűjtő állomások várják a kilátogatókat az Aréna és a Városi Uszoda parkolójában, illetve az Arénában a belső tereken és a küzdőtéren. Az állomásokon számos kipróbálása mellett számos élményállomással is készülnek: idén is itt lesz az ország leghosszabb akadálypályája az Exatrun, új élményállomásként a paintball és a buborék foci, kicsiknek a rolling kids, korosztálytól függetlenül pedig kipróbálható az élőteke vagy a footdarts, de két szabaduló szoba is várja majd a jelentkező csapatokat.

 

Idén is megrendezik a VB-t, a Városrészek Bajnokságát, amire 10 fős csapatok jelentkezését várják április 15-ig. A csapat tagjai között szerepelnie kell minimum 3 nőnek és min. 2 fő 16 év alatti gyermeknek. Nagycsoportos óvodások számára külön programelem a játékos kölyök atlétika próba, melyen a 4 égtáj óvodásai teljesítenek majd 4 állomást. A szépkorúak számára pedig sakk és ultibajnokság kerül megrendezésre. A színpadon folyamatosan fellépők, színpadi bemutatók színesítik a napot, valamint egészségügyi mérések és szűrések, Made in Nyíregyháza vásár és kiegészítő gyermekprogramok gazdagítják a kínálatot. A rendezvény zárásaként 14.30 órától az országosan egyedülálló Face Team akrobatikus sportszínház fellépését tekinthetik mg a kilátogatók a küzdőtéren. Eső esetén sem marad el a rendezvény, a szabadtéri állomások az Arénában és az Uszodában kerülnek elhelyezésre.

 

- Sz-Sz-B megyei Sajtószolgálat -

További helyi hírek