2024. február 21. szerda, Eleonóra nap van. Holnap Gerzson nap lesz.

Megrázta a 7 hónapos csecsemőjét

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség vádat emelt azzal a fiatalkorú nővel szemben, aki mérgében 7 hónapos csecsemőjét megrázta, ezzel okozva neki életveszélyes sérülést.

 

A vádirati tényállás szerint a fiatalkorú vádlott 13 éves korában elégtelen családi körülményei miatt állami nevelésbe került, azonban az iskolából folyamatosan igazolatlanul hiányzott, és a gyermekotthonból is elszökött. Ekkor ismerkedett össze, az akkor még szintén fiatalkorú barátjával, akitől csakhamar teherbe esett, és 2022 márciusában egy kisfiúnak adott életet.

 

Mikor a gyermek apja betöltötte a 18. életévét a kisfiú a háztartásába került, és ekkortól a nagyszülők nyírmihálydi otthonában a fiatalok közösen nevelték a csecsemőt.

 

2022. október 24-én a gyermek édesapja dolgozott, a gyermek felügyeletét az akkor 15 éves vádlott látta el. Koradélután a fiatal nő a szobájukban a hét hónapos csecsemő etetéséhez kezdett, azonban a gyermek az ételt nem akarta elfogadni, amin a fiatalkorú vádlott feldühödött, és a gyermekét két kézzel megemelve erősen megrázta. A kisfiú hangosan sírni kezdett, ezért őt a vádlott a kiságyba fektette, majd a szobában takarítani kezdett.

 

A sértett szokatlan sírását hallotta meg a nagymama, aki felment az emeletre, a gyermeket a kiságyból kivette, és észlelte, hogy a kisfiú elernyed, a fejét nem bírja megtartani, és hány, ezért haladéktalanul orvosi segítséget kért.

 

A gyermek koponyájában, a megrázás miatt bevérzés keletkezett, mely életveszélyes állapotot idézett elő, a súlyosabb következmény elmaradása csak a szakszerű orvosi beavatkozásnak köszönhető.

 

A Főügyészség a fiatalkorú elkövetővel szemben életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat, és vádiratában vele szemben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a törvényszék a pártfogó felügyeletét is rendelje el.

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség

 

További helyi hírek