2020. július 6. hétfő, Csaba nap van. Holnap Appolónia nap lesz.

Megújul a Nyíregyháza - Kótaj összekötő út

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program egyik elemeként Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a 3822-es jelű út közel 5,5 kilométeres szakaszán a kivitelezési munkák folyamatban vannak.

 

A „Közlekedésfejlesztés Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 5.” elnevezésű projektet a társaság bruttó 1,407 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg.

 

A Nyíregyháza-Kótaj összekötő út 2+150-7+614 km szelvényei közötti szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelezők a burkolat profilmarásáról, az új kopóréteg terítéséről, az új tartós burkolati jelek felfestéséről, 7 autóbusz öböl pár le- és felszálló peronjainak átépítéséről, valamint a sérült úttartozékok cseréjéről és a vízelvezető, szikkasztó árkok tisztításáról is gondoskodnak.

 

A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

 

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Sajtószolgálat -

További helyi hírek