2024. március 28. csütörtök, Gedeon, Johanna nap van. Holnap Auguszta nap lesz.

Megvan az Év bejglije

Kihirdették az Év bejglije verseny győzteseit: a kesztölci Erika Cukrászdáé lett az év diós bejglije, a szegedi REÖK Kézműves Cukrászdáé az év mákos bejglije, ínyenc kategóriában pedig a balatongyöröki Promenád Kávéház pekándiós, karamellizált almás bejglije nyert. A Magyar Cukrász Ipartestület közleménye szerint az idén harmadik alkalommal hirdették meg az Év bejglije versenyt cukrászdák, vendéglátóhelyek és kézműves pékségek számára hagyományos diós és mákos, valamint ínyenc kategóriában.

 

A legmagasabb pontszámot elérő bejglinek járó Auguszt Elemér különdíjat szintén Vadócz Jenő (Promenád Kávéház, Balatongyörök) nyerte el a Mennyei ajándékkal, egy fűszeres, pekándiós, karamellizált almás bejglivel, amelyben különböző fűszerek, a szerecsendió, a gyömbér, a szegfűbors és a fahéj adja meg a töltelék pikánsságát, a hagyományos pozsonyi tésztába pedig narancshéj is került.

 

Az ínyenc kategóriában több különleges ízkombinációval neveztek a szakemberek. Az idén is kedvelt volt a marcipán, a pisztácia, a gesztenye, a mogyoró és a mandula, de megtalálható volt a sárgabarack, a málna, a pekándió, a kesudió, a rozmaring, a birsalma, a naspolya, a füge, a cékla, a tonkabab, a szilvapálinka és a búzasör is a felhasznált alapanyagok között.  A három kategóriában az idén csaknem 50 bejglit neveztek. A versenymunkákat kategóriánként háromfős zsűri értékelte.

 

- Sz-Sz-B megyei Sajtószolgálat -

További helyi hírek