2021. május 12. szerda, Pongrác nap van. Holnap Imola, Szervác nap lesz.

Miniszteri látogatás a kórházban

"Az 1-es típusú diabeteses gyermekek és családjaik jólétét, jóllétét fokozó, fejlesztési célú támogatás gyermekdiabétesz centrumok részére" című pályázat keretében tankonyhát alakítottak ki a közelmúltban a Jósa András Oktatókórházban, az 1-es típusú diabéteszes gyermekek és családjaik oktatása céljából.  Az első főzéshez csatlakozott Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter is, aki rádiónknak a tankonyha kapcsán elmondta, bízik abban, hogy követendő példa lehet a kórház a többi intézmény számára is.

 

 

Novák Katalin arról is beszélt, szeptembertől újabb mérföldőhöz érkezünk a diabéteszes gyermekek kapcsán. A köznevelési törvény módosításával a jövőben előírják a köznevelési intézmények számára, hogy garantálniuk kell az egyes típusú diabéteszes gyermekek megfelelő ellátását. Hozzátette, nem lesz kötelező, a pedagógusok erre önként jelentkezhetnek. 

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ közös pályázatán 30 millió forintos forrást nyertek. Magyarországon körülbelül háromezer 1-es típusú diabéteszes gyerek van, közülük nagyjából 300-an élnek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

 

- Sz-Sz-B megyei Sajtószolgálat -

További helyi hírek