2021. június 20. vasárnap, Rafael nap van. Holnap Alajos, Leila nap lesz.

Modern mentőautóval gazdagodott a Nyíregyházi Mentőállomás

Egy új, korszerű mentőautóval gazdagodott a nyíregyházi mentőállomás, ami nagyban segíti majd a mentősök példamutató helytállását. Az ünnepélyes átadáson Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat Főigazgatója elmondta: a 2019-2020. évi ciklusban több mint 200 db mentőautó cseréje és azok mentéstechnikai eszközökkel történő felszerelése 9,82 Mrd Ft-ból valósul meg. Ebből a beszerzésből érkezett a rohamkocsi Nyíregyházára, amely nemcsak a nyíregyháziaknak nagy dolog, hanem az egész megyében a rohamkocsi a legmagasabb szintű ellátó egység. Minden felszerelést és eszközt tartalmaz, amely életfunkció pótlására alklamas, tette hozzá.  A főigazgató a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban elmondta: 1,2 millió mentési feladatot láttak el országszerte, és ugyanennyi mintavételt az elmúlt időszakban. Azt is elmondta: a fejlesztések tovább folytatódnak, ősszel új munkaruhákat is kapnak majd a mentősök, emellett az ágazati bérfejlesztés is érinti őket. 

 

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő és Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő is azt emelte ki, mennyit fejlődtek az elmúlt tíz évben a mentőállomások. 2010 óta közel 1000 új mentőautó beszerzése valósult meg, ennek köszönhetően 8,3-ról 4,8-ra csökkent a járművek átlagéletkora. 

 

Dr. Kovács Ferenc polgármester és Román István megyei kormánymegbízott is kiemelte: köszönet illeti a mentősöket az áldozatkészség és a segítő munka miatt. 

 

- Sz-Sz-B megyei Sajtószolgálat -

További helyi hírek