2020. szeptember 19. szombat, Vilhelmina nap van. Holnap Friderika nap lesz.

Nincs koronavírusos a nyíregyházi hajléktalanszállón

Kézfertőtlenítéssel és ruhacserével igyekeznek megakadályozni, hogy a koronavírus bekerüljön az átmeneti szállóra. A hajléktalanok körében a tavaszi fegyelmezettség most kicsit alább hagyott, de az alapvető szabályokat betartják. Gyanús eset már volt az Oltalom Szeretetszolgálatnál, pozitív teszt azonban eddig nem – hangsúlyozta Laborczi Géza intézményvezető.

 

Az önkormányzat alapellátásban működik egy körzet nélküli háziorvosi szolgálat, az ott rendelő orvos a járvány-helyzetben is segíti az ellátottakat. Ha valaki gyanús tüneteket produkál és a háziorvos úgy ítéli meg, hogy szükséges, megtörténik a mintavétel és elvégzik a PCR-tesztet is.

 

Laborczi Géza hozzátette, nagyon veszélyeztetett a közeg. Az elmúlt évek tapasztalata szerint együttműködőek az ellátottak, azonban hogyha kontakt-kutatásra kerül a sor, nehéz lesz eredményes vizsgálatot végezni. A tavaszi nagy ijedtségben a szállón is mindenki fegyelmezett és elővigyázatos volt. Most ez némileg csökkent, de az alapvető szabályokat még mindig betartják az ellátottak.

 

- Kölcsey Televízió -

További helyi hírek