2021. szeptember 25. szombat, Eufrozina, Kende nap van. Holnap Jusztina, Pál nap lesz.

Nyíregyháza is csatlakozik az országos gyerekemeléshez

Szeptember 25-én szombaton 11 órakor negyedszer is magasba emeljük a gyerekeket, a Családbarát Magyarország és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által szervezett Gyereket a magasba! elnevezésű program kapcsán. Az idei cél megdönteni a korábbi tízezres rekordszámot. Nyíregyháza idén harmadjára csatlakozik a kezdeményezéshez.

 

A gyerekemelések országosan családi napok keretében kerülnek megvalósításra, Budapesten kívül 25 nagyváros tekintetében. De várják a további csatlakozókat is.

 

Nyíregyháza idén harmadjára csatlakozik a programhoz, és a tavalyi online emelés helyett a remények szerint idén személyesen is találkozhatnak majd kicsik és nagyok. A program helyszíne az idei évben a Jósaváros lesz, pontosabban annak is az egyik ékköve, amely nem más, mint a Robinson domb – tájékoztatta rádiónkat Turóczi Kinga a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom helyi koordinátora.

 

A családi délelőtt 9,00 órakor egy köszöntővel kezdődik, majd egy közös zenés bemelegítő tornát követően a Jósavárosban működő óvodák szórakoztató műsorait láthatják az érdeklődők. A délelőtt folyamán fellép továbbá az Abovo Full Breakin tánccsapat, és egy interaktív gyermekszórakoztató előadással csalnak mosolyt a gyermekek arcára, ez pedig a méltán híres Naninski és Figaro Show. 11 órakor pedig „Emeljünk a magasba minél több gyereket országszerte és a határokon túl egyszerre, egy időben!” A rekordkísérletet követően pedig 11,15 perckor Vidám Manók Koncerttel kedveskednek a résztvevő gyermekeknek.

 

Mindeközben számos kísérő program is igénybe vehető természetesen díjmentesen, mint pl. ugrálóvár, arcfestés, csillámtetoválás, több alkalommal dörren a cukorágyú, illetve kézműves foglalkozás is elérhető, Pepi bohóc pedig különböző lufi figurákat készít majd. A nap különlegessége a kismotoros felvonulás lesz, mely kapcsán a legkisebb regisztrálók a helyszínen a készlet erejéig műanyag játék motorokat kaphatnak.

 

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom civil szervezetként a családok jövőjéért, a gyermekek megszületéséért dolgozik, és ez fontos célja a Családbarát Magyarország programnak is.  Gyerekeink felemelése nagyon kifejező módon mutatja ki, hogy a gyerek az élet legnagyobb adománya. És mi sem lehet konkrétabb gesztus, minthogy ország-világnak felmutatjuk ezt a nagy értéket: a gyerekeinket!

 

Tehát ne tétovázz, szeptember 25-én délelőtt várunk szeretettel! – hangsúlyozta Turóczi Kinga.

 

- Megyei Sajtószolgálat –

További helyi hírek