2024. július 27. szombat, Liliána, Olga nap van. Holnap Szabolcs nap lesz.

Nyíregyházi Advent - November 25-én nyit a karácsonyi vásár

Szerdán megérkezett a Kossuth térre Nyíregyháza karácsonyfája, november 25-től pedig megnyílik az adventi vásár is. Idén is színes programokkal, koncertekkel, közös gyertyagyújtással várják a városlakókat és az ide érkezőket, mondta  a beharangozó sajtótájékoztatón Kovács Ferenc polgármester.A város ünnepi dekorációjánál kizárólag ledes díszvilágítást alkalmaznak. A fényeket december 3-án, advent első vasárnapján 16:30-kor kapcsolják fel, ezt követően meggyújtják az első gyertyát a város koszorúján. Az ünnepi fények december 31-ig díszítik majd a Kossuth teret és a belvárost. A polgármester hozzátette, a mikulás is többnapon keresztül várja a gyerekeket.

 

Ulrich Attila alpolgármester elmondta, az adventi időszakban csütörtökönként megtartják a szokásos lapcsánka osztást is. Az ünnepi forgatagban közel 50 faházban, több mint 50, zömmel nyíregyházi árus kínálja majd portékáit. és óriáskerék is várja a városlakókat és az ide érkezőket. Zenekarok, helyi gyerekek kedveskednek műsorral, vasárnaponként sztárfellépők állnak színpadra. Az utolsó gyertyát a koszorún - mivel a negyedik vasárnap szenteste -, december 23-án szombaton gyújtják meg. Szilveszter is lesz utcabállal, tűzijáték nélkül.

 

Kovalecz Róberttől, a NYÍRVV piac és vásártér üzemeltetési ágazatvezetőjétől megtudtuk, az idei karácsonyfa Borbányáról érkezett. A következő egy hétben feldíszítik: idén is 3 km-nyi fényfüzér és gömbök kerülnek a fára.

 

Részletes adventi program itt.

 

- Sz-Sz-B megyei Sajtószolgálat -

További helyi hírek