2024. október 18. péntek, Lukács nap van. Holnap Nándor nap lesz.

Nyolc természetes fürdő már várja vendégeit vármegyénkben

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében összesen 12 kijelölt természetes fürdőhely található. A fürdőhelyek üzemeltetői azt jelezték, hogy egy kivételével (Szabolcsveresmart Bucka Strand) valamennyi helyen üzemeltetni szeretnék a szabadtéri strandokat. A szezon előtti vizsgálati eredmények alapján a jándi szabadtéri strand még nem alkalmas a fürdőzésre, a többi helyszín vízminősége megfelelő, fürdőzésre alkalmas. Nyolc helyszínen már meg is nyíltak a strandok (Nyíregyháza-Sóstófürdő Tófürdő, Leveleki Tófürdő, Rakamaz szabadstrand, Tiszalök Feketeszakáll Strand, Dombrád szabadstrand, Vásárosnamény-Gergelyiugornya szabadstrand, Tivadar szabadstrand, Ibrány szabadstrand).

 

A Kormányhivatal a szezon során folyamatosan ellenőrzi a strandok vízminőségét, a fürdőhelyek üzemeltetésének körülményeit.

 

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy fürdőzés csak kijelölt fürdőhelyen ajánlott. A nem kijelölt fürdőhelyek mind balesetveszély, mind fertőzésveszély szempontjából nagyobb kockázatot jelentenek, mivel nincsenek kialakítva a fürdőzés higiénés feltételei és nem történik vízminőség vizsgálat sem. (Fotón a Nyíregyházi Tófürdő. A képet készítette: Balázs Attila)

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal

További helyi hírek