2021. január 22. péntek, Artúr, Vince nap van. Holnap Rajmund, Zelma nap lesz.

Október 23 - Rendhagyó megemlékezés

A járványhelyzet miatt az 1956-os forradalom és szabadságharc 64. évfordulóján ebben az évben elmaradnak a megemlékezések.

 

Nyíregyháza MJV önkormányzata október 22-én az emléktábláknál egyéni képviselői koszorúzásokkal tiszteleg. Az ’56-os emlékműnél ugyancsak október 22-én szűk körben a városvezetők és a Közgyűlés frakciói közös tiszteletadással hajtanak fejet.

 

Helyszínek és időpontok - október 22. (csütörtök):

8.30 A VOLT ÁVÓ-S ÉPÜLETEN LÉVŐ EMLÉKTÁBLA (Sóstói út 2.) Tormássi Géza önkormányzati képviselő helyez el koszorút.

9.00  SZILÁGYI LÁSZLÓ EMLÉKTÁBLÁJA (Szent István u. 17–19), DANDOS GYULA EMLÉKTÁBLÁJA (a Szent István utca és a Béla utca sarkán), BÁN ISTVÁN EMLÉKTÁBLÁJA (Szent István u. 42.) - Vassné Harman Gyöngyi önkormányzati képviselő koszorúz.

10.00   NAGY IMRE DOMBORMŰ (a Vay Ádám körút és a Dózsa György utca kereszteződésénél) Vassné Harman Gyöngyi önkormányzati képviselő koszorúz.

10.00   A MEGYEI BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI INTÉZETNÉL ELHELYEZETT EMLÉKTÁBLA (Bujtos u. 5.) – ezen a helyszínen az önkormányzat nevében dr. Ulrich Attila alpolgármester helyez el koszorút.

Ugyanezen a helyszínen állított emléktáblát ebben az évben a Trianon Társaság Nyíregyházi Szervezete az MH KIKNYP 6. KIÉI és Nyíregyháza MJV Önkormányzata vitéz Kovács István főhadnagy nemzetőrparancsnok tiszteletére. Az emléktábla 10 órakor kezdődő koszorúzással egybekötött avatásán jelen lesz dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza MJV alpolgármestere.

11.00   DR. BABICZ BÉLA EMLÉKTÁBLÁJA (Luther u. 1–3.) Bajnay Kornél önkormányzati képviselő helyez el koszorút.

12.00   RÁCZ ISTVÁN EMLÉKTÁBLÁJA (Vasvári Pál u. 16.)  Tóth Imre önkormányzati képviselő koszorúz.

13.00   ÉSZAKI TEMETŐ - AZ 56-OS MÁRTÍROK SÍREMLÉKÉNÉL, DANDOS GYULA EMLÉKMŰVÉNÉL, AZ 56-OS KOPJAFÁNÁL - Halkóné dr. Rudolf Éva önkormányzati képviselő koszorúz

16.00 – Koszorúzás a megemlékezések hagyományos helyszínén, az ’56-os emlékműnél, a Hősök terén, ahol a városvezetők és a közgyűlési frakciók helyeznek el koszorút.

 

- Nyíregyháza MJV -

További helyi hírek