2021. január 22. péntek, Artúr, Vince nap van. Holnap Rajmund, Zelma nap lesz.

Operatív törzs: Nem törvény, de határozott kérés, hogy a szerelők vegyenek maszkot

A védelmi intézkedések folyamatos betartására szólított fel az országos tisztifőorvos az operatív törzs tájékoztatóján, "mindenki próbál igazolt, hatásos intézkedéseket bevezetni, mi is folyamatosan vizsgáljuk az intézkedések hatékonyságát, az elhunytak számában 4-5 hét alatt várható javulás egy-egy intézkedés után" – mondta Müller Cecília. Kilátásba helyezte, hogy az operatív törzs a jövő héten újabb szigorításokat javasol a kormánynak, de reméli, hogy nem csak a büntetéstől való félelem, hanem a belátás is segít az egyéni védekezésben. "Ha 95 százalékban viselnénk a maszkot, további megszorító intézkedésekre nem volna szükség" - hivatkozott a WHO intelmeire.

 

Felhívta a figyelmet arra is, hogy megjelent a kormányrendelet a következő napok teszteléseiről, ezek a tesztek gyorstesztek lesznek. Aki pozitívnak bizonyul, azt jeleznie kell a háziorvosának, aki regisztráltatja, ezt követően kezdődik a kontaktkutatás. Megerősítette, a tesztelés önkéntes és ingyenes.

 

Kérdésre válaszolva közölte: amikor a szerelők nem viselnek maszkot, tipikus esete  annak, hogy kérünk valamit, de azt nem tartják be. Minden élethelyzetre nem lehet jogszabályban reagálni. Valóban nincs leírva, hogy a szerelő viseljen maszkot, de kérjük és javasoljuk. Minden esetben kell a maszk, ahol a másfél méter nem tartható. Viseljenek maszkot! (fotó: illusztráció - Pixabay)

 

- InfoStart -

További belföldi hírek