2020. július 6. hétfő, Csaba nap van. Holnap Appolónia nap lesz.

Óriási népszerűségnek örvend a Kajla-útlevél

Július végéig még ingyen utazhatnak a diákok a Kajla útlevéllel. A Magyar Turisztikai Ügynökség kezdeményezésére indult nagyszabású országos kampány célja, hogy az alsó tagozatos iskolások jobban megismerjék hazánkat. A gyermekek a kampány segítségével nem csak a kötelező tanórai keretek között tanulhatnak az ország látványosságairól és természeti kincseiről, hanem Kajlát, a kíváncsi magyar vizsla kölyköt követve virtuálisan és személyesen is felfedezhetik Magyarország csodáit. Július közepéig 30 ezernél is több diák utazott a MÁV-START járatain az ingyenes jegyekkel, melyeket a MÁV és a GYSEV a Kajla útlevéllel rendelkező gyermekek számára egy hónapig biztosít, ezzel segítve azt, hogy a családok közösen indulhassanak el a kíváncsi magyar vizsla kölyök nyomában. Július 31-ig élhetnek az iskolások a kedvezményes lehetőséggel.
A kampány az úgynevezett Kajla útlevélre épül, amellyel a gyermekek megyénként két-két fontos turisztikai célpontot kereshetnek fel a szüleikkel. Az útlevél mellett egy ingyenes készségfejlesztő mobilalkalmazás is segíti a gyermekeket, ezen keresztül minden megyében két-két, Budapesten pedig három nevezetességet ismerhetnek meg játék közben. Megyénkben a pecséteket Nyíregyháza- Sóstógyógyfürdőn, Tákoson, Túristvándiban, Vásárosnaményban és Tiszadobon gyűjthetik be a gyermekek! Az első két hét tapasztalatai alapján jól látszik, hogy az ország minden régiójában igénybe veszik a kedvezményt.
A nagyvárosaink mellett a Dunakanyarba, a Balatonhoz, a Tisza-tóhoz és a Velencei-tóhoz is szívesen utaznak a gyerekek, hogy Kajlát követve felfedezzék Magyarország csodáit. A több mint 30 ezer utazás 3904 településpár között oszlott meg. Kajlával kapcsolatos híreket a www.kajla.hu oldalon érdemes követni.Forrás - MÁV, kép - haziallat.hu

További helyi hírek