2021. március 5. péntek, Adorján, Adrián nap van. Holnap Inez, Leonóra nap lesz.

POKET automata Nyíregyházán a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárnál

A Sztalker Csoport által életre hívott olvasásnépszerűsítő, közösségépítő projekt részeként mostantól Nyíregyházán is bárki hozzájuthat a kortárs és klasszikus irodalom gyöngyszemeihez a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár előtti téren. És hogy mindezt számunkra is kézre álló formában történjen, megalkották a 21. század embere számára a legkényelmesebb, de a klasszikus és kortárs irodalmat megőrző POKET Zsebkönyv sorozatot. A zsebkönyvek nem nagyobbak okos készülékeinknél, így elférnek kézitáskáinkban, és a rohanós mindennapokban automatákból szerezhetjük meg őket.

 

Régi álma valósult meg a POKET automata Nyíregyházára érkezésével a nyíregyházi POKET közösségnek, akik egy nagyon aktív, lelkes, olvasó fiatalokból álló közösség, havi rendszerességgel tartják programjaikat együttműködve a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárral, belakva a fiatalok számára kialakított teret, a Kultúrkuckót.

 

A nyíregyházi POKET közösség országosan is példaértékű, a legaktívabbak és a legnagyobb tagságot számláló közösség, akik szívesen veszik a fiatalok csatlakozását. Az aktivitásuknak köszönhető, hogy az automata már felkereshető a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár előtti téren.

 

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Sajtószolgálat –

További helyi hírek