2020. szeptember 20. vasárnap, Friderika nap van. Holnap Máté, Mirella nap lesz.

Sokan kapnak értesítést a NAV-tól

Félmillió magánszemély és egyéni vállalkozó kap levelet szeptemberben a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól. A tartozásról szóló értesítés megérkezését követően tizenöt napjuk van az ügyfeleknek arra, hogy bankkártyás befizetéssel, átutalással vagy csekken rendezzék adósságukat, míg akiknek túlfizetésük van, egy nyomtatványon keresztül kérhetik a többlet visszatérítését - hangsúlyozta Magyar Norbert, a NAV Megyei Adó és Vámigazgatóság sajtóreferense.

 

Sokak ügyfélkapujára érkezett üzenet az elmúlt hónapokban a NAV-tól. A hivatal közel másfél millió magánszemélyt és egyéni vállalkozót értesít az elmúlt évi adó-, illetve vámtartozásáról vagy túlfizetéséről. Ez azokat érinti, akiknek legalább egy adónemben ötezer forintnál több tartozása vagy ezer forintnál több túlfizetése van. Az ügyfélkapun keresztül értesítettek után ebben a hónapban újabb félmillió ügyfelet tájékoztatnak.

 

A tartozást bankkártyás befizetéssel, átutalással, valamint csekken lehet befizetni. A befizetési módokról a NAV honlapján lehet részletesen tájékozódni.

 

- Kölcsey Televízió -

További helyi hírek