2024. április 25. csütörtök, Márk nap van. Holnap Ervin nap lesz.

Sportprogramokkal várják a fiatalokat a Magyar Parasport Napja alkalmából

A héten, február 22-én van a Magyar Parasport Napja. Ebből az alkalomból az országban több helyen is sportprogramokkal várják majd a fiatalokat. Hétfőn Nyíregyházán is rendezvényt tartottak, ahol több sportágat is kipróbálhattak a Continental Arénába, a Városi Jégpályára és a Nyíregyházi Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és EGYMI-be érkező gyerekek.

 

 Volt kerekesszékes vívás, ülőröplabda, ülőkosárlabda és mediball is. Ezenkívül a különböző sportágak kiemelkedő sportolóival is megismerkedhettek a gyerekek. A vívást gyakorolhatták a Nyíregyházi Sportcentrum paralimpikon vívójával, Tarjányi Istvánnal, az ülőröplabdát pedig  az NYSC sokszoros bajnok és kupagyőztes csapatával próbálhatták ki.

 

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) 2024-ben immár hetedik alkalommal szervezi meg a Magyar Parasport Napját február 22-én. Az MPN Lélekmozgató programban hagyományosan résztvevő oktatási-nevelési, szociális és gyermekvédelmi intézmények, egyetemek és önkormányzatok mellett idén a sportegyesületek csatlakoznak a többszáz szervezetet megmozgató programsorozathoz. Nyíregyháza ezúttal a sorozat nyitó helyszíne volt.

 

Forrás/Fotó: Nyíregyházi Sportcentrum

További helyi hírek