2021. május 12. szerda, Pongrác nap van. Holnap Imola, Szervác nap lesz.

Stabil emelkedés mutatkozik az e-matricák értékesítésében

Stabil emelkedés mutatkozik az e-matrica értékesítésben, az idei évre eladott autópálya-matricák száma meghaladta az egy évvel korábbit, 2021. április 30-ig – az előértékesítéssel együtt – mintegy 4,3 millió darab e-matricát adtak el – közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.

 

A közleményben felidézik, hogy a koronavírus-járvány hatására egy évvel ezelőtt csökkenni kezdett az e-matrica vásárlások száma, az értékesítést befolyásolta és jelenleg is befolyásolja a külföldi vásárlók hiánya. Ezzel együtt mégis fordulat állt be az elmúlt év azonos időszakához képest a vignetták értékesítésében. Bartal Tamás, a NÚSZ Zrt. vezérigazgatója a közleményben elmondta, az elmúlt hét hétben stabil emelkedést mutatott a vásárlások száma mindegyik matricatípus, továbbá a magyar és a külföldi felségjelzésű járművek esetében is, ami bizakodásra ad okot. A NÚSZ Zrt. adatai szerint a 2021. évre érvényes e-matricákból április 30-ig – a 2020. decemberi előértékesítéssel együtt – mintegy 4,3 millió darab kelt el.

 

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. a közleményben rámutat arra, hogy az éves – országos és megyei – e-matricák népszerűsége a pandémia ellenére is töretlen, az idei évre április 30-ig értékesített éves vignetták száma nemcsak a 2020-as, hanem még a 2019-es vásárlási adatokat is meghaladta.

 

A 2021. évre érvényes megyei matricák közül a legtöbb a Pest megyeiből fogyott, mintegy 1 millió darab kelt el, míg a Fejér megyeiből mintegy 200 ezer, a Győr-Moson-Sopron megyére érvényes vignettából pedig mintegy 131 ezer darab fogyott. Az előző évi adatokhoz képest a Pest megyei esetében ez mintegy 4 százalékos, míg a Fejér és a Győr-Moson-Sopron megyei esetében mintegy 10 százalékos növekedést jelent – tájékoztatott a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.

 

- Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. -

További helyi hírek