2020. július 10. péntek, Amália nap van. Holnap Lili, Nóra nap lesz.

Szabadulószoba a Jósa András Múzeumban – Kalandok, titkok és rejtvények!

Kalandregénybe illő izgalmas történet, mely váratlan fordulatokkal, rejtélyes feladványokkal, titkos kódokkal segít megkeresni a kijutás kulcsát a Jósa András Múzeum legújabb kiállításán. Az Oldscool Szabadulószoba apropója a rendszerváltás 30. évfordulója. Az interaktív lehetőség július 16-tól augusztus 11–ig fogadja a bátor jelentkezőket – tájékoztatta rádiónkat Vécseiné Lakatos Bernadett múzeumpedagógus.

 

A rendszerváltást megelőző időszakot bemutató „Kopogtat a Nyugat” című kiállítás időutazó szabadulószobává alakul át közel egy hónapra. A történet, a hajdani legendás Ifi parkban kezdődik, ám sajnálatos módom a börtön egyik cellájában végződik… Hacsak elő nem kerül Nagy Jani édesapjának pártkönyve, amit titokzatos módon, mintha a föld nyelt volna el. Kalandregénybe illő izgalmas történet, mely váratlan fordulatokkal, rejtélyes feladványokkal, titkos kódokkal segít megkeresni a kijutás kulcsát – hangsúlyozta Vécseiné Lakatos Bernadett.

 

A játékban nincs szükség lexikális tudásra, pusztán jó megfigyelőképességre, leleményességre és csapatmunkára. A jól megvilágított kiállítóteremben lesz izgalom, de a nyugalmat megzavaró elem nem várható. Maga a gyűjtemény is békés, múltidéző tárgyak sokasága.

 

A maximum 60 perces játékban 16 éven felüli játékos kedvű látogatók vehetnek részt, 3-8 fős csapatokban, akikre páratlan órákban, 9, 11, 13 és 15 órakor zárják az ajtókat. Jelentkezni és információt kérni a 06 42/315-722-es telefonszámon, illetve a múzeum honlapján lehet.

 

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Sajtószolgálat -

További helyi hírek