2020. augusztus 4. kedd, Dominika, Dominik, Domonkos nap van. Holnap Krisztina nap lesz.

Szeptember 5-ig lehet jelentkezni az őszi érettségikre

Szeptember 5-ig lehet jelentkezni a 2019. évi október-novemberi érettségi vizsgákra. A jelentkezési lapot azonban nem az Oktatási Hivatalhoz, hanem a vizsgát szervező oktatási intézménybe kell benyújtani – hangsúlyozta rádiónknak Szűcs Csabáné, a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium intézményvezető helyettese.

 

Ebben a vizsgaidőszakban az érettségizők rendes, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló és javító vizsgát tehetnek; előrehozott vizsgára nem lehet jelentkezni. Az őszi vizsgaidőszakban a vizsgaszervezésre kijelölt középiskolák és a megyei/fővárosi kormányhivatalok szerveznek érettségi vizsgákat. A vizsgaszervezésre kijelölt középiskolák és a kormányhivatalok listája, valamint a jelentkezés benyújtásához kapcsolódó legfontosabb információk megtalálhatók az Oktatási Hivatal honlapján.

 

Nyíregyházán, a Lippai János Mezőgazdasági Szakgimnázium, a Bánki Donát Műszaki Középiskola és Kollégium, illetve a Wesselényi Miklós Középiskolába lehet benyújtani a jelentkezéseket - emelte ki Szűcs Csabáné.

 

A 2019-es érettségi írásbeli vizsgái 2019. október 11-én a nemzetiségi nyelvi és irodalmi vizsgával kezdődnek. Az emelt szintű szóbeli érettségiket 2019. november 7. és 11. között tartják, a középszintű szóbeliket pedig november 18. és 22. között.

 

A jelentkezési határidő elmulasztása esetén a vizsgát szervező intézménybe igazolási kérelmet lehet benyújtani a jelentkezési határidő utolsó napjától számított nyolc napon belül (az igazolási kérelemmel együtt a jelentkezési lapot és mellékleteit is be kell nyújtani). A kérelem elfogadásáról a vizsgát szervező intézmény dönt.

 

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Sajtószolgálat -

További helyi hírek