2020. október 22. csütörtök, Előd nap van. Holnap Gyöngyi nap lesz.

Szigorú óvintézkedések mellett megkezdődtek az őszi érettségik

Szigorú óvintézkedések mellett, megszokott rendben zajlanak majd az őszi érettségik. A pedagógusok feladata lesz megszervezni a biztonságos körülményeket és ellenőrizni az egészségügyi szabályok betartását. Az érettségi vizsgák pénteken kezdődnek és november 27-én zárulnak.

 

A koronavírus járvány miatt rendkívül szigorú biztonsági intézkedések betartása mellett kezdődtek meg péntek reggel, az őszi érettségik. A biztonságos vizsgázás érdekében az iskola bejáratánál testhőmérséklet mérés történik, javasolják a kézfertőtlenítő szer használatát és kötelező maszkot viselni. A tantermekben 10 fő vizsgázhat egyszerre, be kell tartani az ajánlott másfél méteres távolságot és a kész dolgozatokat javítás előtt elzárva pihentetik majd – hangsúlyozta Fülöp Attila, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Pedagógusok Szakszervezetének elnöke.

 

A Pedagógusok Szakszervezete szeretné, ha az őszi szünet után, novembertől az általános iskolák felső tagozatán és a középiskolákban hibrid oktatást vezetnének be ezzel védve a diákok és a pedagógusok biztonságát.  A rendszer felállításával csökkenthető lenne a találkozások száma, ezáltal a fertőzés veszélye is.

 

Fülöp Attila elmondta, hogy a pedagógusok próbálnak olyan helyeztet teremteni, amely elősegíti a diákok biztonságos tanulását és a pedagógusok hatékony munkáját. A eredményes vírus stratégia kidolgozását azonban folyamatosan meg kell újítani, hogy alkalmazkodni tudjon a világjárvány kihívásaira.

 

- Kölcsey Televízió -

További helyi hírek