Lezárult a téli élelmiszerlánc-ellenőrzés első szakasza. Országszerte a téli ünnepi időszak népszerű élelmiszereit és az azokat előállító létesítményeket vizsgálják a szakemberek. Többek között a friss sertéshúsok, a savanyú káposzta, a karácsonyi édességek és a bejgli előállítását vizsgálják, közölte az Agrárminisztérium. Az első szakasz lezárult, összességében bíztatóak az eredmények, írják. Az országos ellenőrzés első szakaszában összesen 101 élelmiszer-előállító létesítmény hatósági ellenőrzése történt a vármegyei kormányhivatalok, a járási hivatalok és a Nébih szakembereinek közreműködésével. A több mint száz létesítmény vizsgálatakor mindössze 8 esetben indult hatósági eljárás.
A folytatásban egyebek mellett kiemelt figyelmet kap az élőhal-árusítás és a rendezvényeken forgalmazott alkoholos italok ellenőrzése is.
- Sz-Sz-B megyei Sajtószolgálat -