2024. július 27. szombat, Liliána, Olga nap van. Holnap Szabolcs nap lesz.

Téli Gépszemle Nyíregyházán

Téli gépszemlét tartott november 15-én a NYÍRVV Kft., mely társaság a téli síktalanítás kapcsán 311 km szilárd burkolatú utat, 294 km hosszú burkolatlan utat, 71 km kerékpárutat, közel 16 ezer parkolót, a buszöblöket és a járdákat takarítja. A téli hószolgálat során összesen 15 darab munkagép és 22 darab gépjármű áll a társaság rendelkezésére, melyek műszaki felkészítését elvégezték – tájékoztatta rádiónkat Dicső Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. Közterület-kezelési igazgatója.

 

A feladatok elvégzésére gépi-, kisgépi- és kézi körzeteket alakítottak ki.

7 darab nagyteljesítményű hóekével és sószóró adapterrel felszerelt toló-szóró munkagép és 2 darab homlokrakodó vesz részt a belterületi első- és másodrendű főutak hó eltakarításában és a hóakadályok megszüntetésében. Ezek az utak az egyes városrészeket összekapcsoló és az alközpontokat összekötő, továbbá a tömegközlekedési útvonalakat foglalják magukba.

 

A földutak és kerékpárutak hó mentesítéséről és síktalanításáról 4 darab tolólappal és sószóró adapterrel felszerelt MTZ 82 traktor és 1 darab Gréder gondoskodik, valamint 1 darab telephelyi homlokrakodó segíti a síktalanító anyagok rakodását.

 

A belvárosi járdák, sétautak, térburkolatok hótolási feladatait 6 darab toló lappal és sószóró adapterrel szerelt járdatraktor és multicar látja el.

 

A kézi munkaerő által végzett hó eltakarításában részt vesznek, a feladatba bevont fizikai állományú és gépkezelő munkatársak, akik munkáját 14 darab kisteherautó segíti.

 

A fentieken felül 2 darab terepjáró végzi az útellenőrzési- és a koordinációs feladatokat.

 

A NYÍRVV Nonprofit Kft. 311 km szilárd burkolatú utat, 294 km hosszú burkolatlan utat, 71 km hosszú kerékpárutat, közel 16 ezer parkolót, buszöblöket és a Társaság kezelésében lévő 355 km hosszúságú járdát takarítja.

 

Először a főutak és a főbb tömegközlekedési útvonalak, majd a járdák és kerékpárutak, ezt követően pedig az összekötő- és külterületi utak, végül a szerviz-utak síktalanítását végzi a Társaság, melyhez a megfelelő mennyiségű só, fűrészpor és folyami homok, rendelkezésükre áll. A díszburkolatokon, illetve a zöldfelületeken átvezető sétányokon környezetkímélő anyagokat használnak.

 

A téli útüzemeltetési feladatok zavartalan ellátásához vállalkozók és alvállalkozók bevonása is szükséges.

 

A téli időszakban a gyors és hatékony munkavégzés érdekében kérik a Városlakókat, hogy fokozottfigyelemmel és óvatossággal közlekedjenek a város útjain, valamint segítsék a Társaság munkáját a hószolgálati járművek folyamatos haladásának biztosításával!

 

-              Megyei Sajtószolgálat -

 

További helyi hírek