2021. január 22. péntek, Artúr, Vince nap van. Holnap Rajmund, Zelma nap lesz.

Tőkealap segíti a vállalkozások fejlesztését Nyíregyházán

Fejlesztési lehetőségek megvalósításához kaphatnak tőkejuttatást nyíregyházi, vagy a városba betelepülő vállalkozások egy újonnan alapuló, ötmilliárd forintos tőkealapnak köszönhetően. Nem csupán az egyes beruházásokhoz, hanem a térség fejlődéséhez is hozzájárulhat a néhány hét múlva elinduló alap.

 

Fontos bejelentés történt szerdán, a nyíregyházi Városháza udvarán. Hamarosan létrejön a Nyíregyházi Városi Tőkealap, az MFB Invest finanszírozásában.

 

Emellett a munkahelymegtartást is segítheti az ötmilliárd forintos alap és a foglalkoztatás bővítésére - főleg a fiatalokéra - is lehetőséget ad. Nem startupokat várnak, hanem területtől, ágazattól függetlenül legalább két-három éve nyereségesen működő vállalkozásokat, amelyek tovább szeretnének lépni, ugyanakkor tőkehiányban szenvednek. Nyíregyháza egyébként már a negyedik hazai település, ahol városi tőkelap indul, tavaly ősz óta Debrecenben, Székesfehérváron és Kaposváron hoztak ilyet létre, a szabolcsi megyeszékhelyével együtt már összesen 23 milliárd forintos kerettel.

 

Arról, hogy végül mely vállalkozások kerülnek az alapba, egy befektetési bizottság hozza meg a döntést, melynek hét tagja közül kettőt a város delegál. Helyben tudják ugyanis megítélni, mely célok fontosak a város és vonzáskörzete életében. A befektetési időszak hét évig tart, az ennek lejártát követő öt éven belül kell visszafizetni a befektetett összeget. A Nyíregyházi Városi Tőkealap a bejegyzését követően, jövő év elején kezdheti meg a működését, addig is tervben van, hogy az érintetteknek tájékoztató jellegű vállalkozói fórumot szerveznek.

 

- Kölcsey Televízió -

További helyi hírek