2024. október 18. péntek, Lukács nap van. Holnap Nándor nap lesz.

Új balneoterápiás kurzus indul

Már közel 10 éve működik együtt az Aquarius Fürdőgyógyászat a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Karával. Az együttműködés kiterjesztése révén most egy új, szabadon választható balneoterápiás kurzus is elindul – hangzott el a mai sajtótájékoztatón, melyet Matavovszky Dániel, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója, Dr. Tisza Andrea reumatológus, az Aquarius Fürdőgyógyászat orvosigazgatója, és Dr. Móré Marianna, a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar dékánja tartott.

 

Az együttműködés részben hallgatói gyakorlatokra terjed ki, részben pedig egy olyan közös kutató és fejlesztő munkára, melynek az eredménye nem csak az egyetemet, hanem a lakosságot is szolgálja.

 

A tájékoztatón Matavovszky Dániel hangsúlyozta: - az elmúlt években is fogadtunk egészségturizmus és gyógytornász hallgatókat, akik nálunk töltötték szakmai gyakorlatukat, most pedig elindult egy új, szabadon választható balneológiai kurzus is.

 

A gyógyítás mellett a prevenció fontosságára hívta fel a figyelmet Dr. Móré Marianna, aki kiemelte, az új képzés segítségével követéses vizsgálattal fogják figyelni a páciensek állapotát.

 

Az esemény végén felavatták a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. és a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar együttműködésének emléket állító táblát.

További helyi hírek