2020. május 29. péntek, Magdolna nap van. Holnap Janka, Zsanett nap lesz.

Új helyre költözött a Jósa András Oktatókórház Központi Raktára

Új helyre költözött a Jósa András Oktatókórház Központi Raktára, ami biztosítja a minden tekintetben korszerű raktárgazdálkodás feltételeit a nyíregyházi kórházban. A raktár költöztetésével logisztikai fejlesztésekre is lehetőség nyílt, illetve maradéktalanul alkalmas lett a betegellátáshoz szükséges gyógyászati anyagok biztonságos tárolására, és megfelel a higiénés követelményeknek is. A logisztikai fejlesztések nem állnak meg itt, hiszen bevezetésre került a vonalkódos rendszer.

 

A megújult Központi Raktár október 10-én mutatták be a sajtó képviselőinek.

 

Az eseményen Dr. Adorján Gusztáv, főigazgató elmondta: - a betegellátáshoz szükséges anyagokat kezelő Központi Raktárnak évekig a Sebészeti Tömb alagsorában tudtunk helyet biztosítani, ami eredetileg nem erre a célra épült. Bár az osztályok megközelíthetősége szempontjából nem volt rossz helyen a raktár, azonban nem volt alkalmas a kórházi anyagok, eszközök tárolására. A kórház menedzsmentje idén úgy döntött, hogy ezen a területen is változásra, fejlesztésre van szükség. A Gyerekosztály régi épületéből a Dr. Kállay Rudolf Orvostudományi Szakkönyvtárat egy mind a kollégák, mind a betegek számára jobban elérhető helyre, a Sebészeti Tömb földszintjére költöztették. A szükséges átalakításokat követően így a Központi Raktár a könyvtár helyére költözhetett, melynek épülete eredetileg is raktározási funkcióra készült.

 

Bár a Raktár messzebb került az osztályoktól, a gyors ellátás érdekében az eddigi teherautós és kézi szállítás helyett, a multinacionális cégeknél, illetve az iparban már régóta bevezetett és használt vontatótargoncát bérel az intézmény, melynek vontatmányai leoldhatóak, így kézikocsiként használva könnyedén megközelíthetőek velük az osztályok. A vontatmányt speciálisan úgy tervezték meg, hogy a lehető legbiztonságosabban lehessen használni kórházi körülmények között is. A környezettudatosság érdekében a vontató elektromos, így a kórház területén csökkenhet a károsanyag-kibocsátás is.

 

Szeptemberben már bevezető teszt jelleggel közlekedett a „kisvonat” a kórház belső útjain, és azóta is kizárólag ezt használják belső szállításra. Jelenleg az épületek 90%-át meg tudják vele közelíteni, és várhatóan a régi fertőző osztály épületének elbontása után a maradék 10% is megközelíthetővé válik majd. Ez az anyagmozgatási gyakorlat még nem elterjedt a magyar kórházakban, hiszen a győri kórház után másodikként vezették most be Nyíregyházán.

 

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Sajtószolgálat -

További helyi hírek