2024. július 22. hétfő, Magdolna nap van. Holnap Lenke nap lesz.

Újabb együttműködést kötött a Nyíregyházi Egyetem

Ünnepélyes keretek között írt alá együttműködési megállapodást a Nyíregyházi Egyetem és a Mátészalkai Szakképzési Centrum az az óvodai nevelő okleveles technikusképzés kapcsán június 5-én a felsőoktatási intézmény dísztermében. A dokumentumot az egyetem részéről Dr. Szabó György rektor és Halkóné dr. Rudolf Éva kancellár, a Szakképzési Centrum oldaláról Végh Attila főigazgató és Rostás János kancellár látta el kézjegyével.

 

Mint az eseményen elhangzott a Mátészalkai Szakképzési Centrum Budai Nagy Antal Technikuma és Szakgimnáziuma oktatás ágazatban okleveles technikusképzésben engedélyt kapott óvodainevelő-képzés indítására a 2024-2025-ös tanévtől. A két intézmény között elkezdődött a szakmai munka, melynek eredményeként létrejött egy közös képzési program. A program célja az okleveles óvodai nevelő technikusi végzettséggel rendelkező tanulók felsőoktatásban történő szakirányú továbbtanulásának elősegítése, és annak érdekében megvalósításra kerülő képzések tartalmi összehangolása. Az együttműködés keretében az egyetem vállalja, hogy oktatói kapacitását figyelembe véve biztosítja oktatóinak részvételét az Intézményben megvalósuló okleveles technikusképzésben, valamint a képzés magas színvonalon történő megvalósításához továbbképzést biztosít az Intézmény okleveles technikusképzésben részt vevő oktatói számára.

 

Az együttműködés gyakorlati haszna abban rejlik, hogy a tehetséges diákok a 10. évfolyam után egy alkalmassági vizsgát követően célirányosan folytathatják középiskolai tanulmányaikat, és óvodai nevelő végzettséget szereznek, majd a Nyíregyházi Egyetem óvodapedagógus szakán továbbtanulva, rövidebb képzési idő (2 év) alatt juthatnak diplomához – emelték ki az együttműködő felek.

 

- NYE -

További helyi hírek