2020. szeptember 19. szombat, Vilhelmina nap van. Holnap Friderika nap lesz.

Újabb példaképek érkeztek Nyíregyházára

Újabb példaképekkel ismerkedhettek a fiatal pólósok Nyíregyházán. Ezúttal Szentesi Ádám és Kardos Alexander érkezett a megyeszékhelyre az Aqua SE meghívására. Szentesi Ádám elmondta: fontosnak tartja az ilyen rendezvényeket, és örömmel látogat el a gyerekek közé - hosszútávú tervei között az szerepel, hogy ő maga is a kisebbekkel foglalkozik majd a jövőben. A közeli tervekről pedig elmondta: most Magyar Kupát játszanak, amiben 5 nyerhető meccs van, ezeket szeretnék is megnyerni. A bajnokság két hét múlva indul, az elején a sorsolásnak köszönhetően olyan meccsek lesznek, amivel megalapozhatják a szezont. 

 

Kardos Alexander először jár hasonló rendezvényen, de örült a felkérésnek. Kérdésre elmondta, 7 éves korában találkozott először a vízilabdával, de mivel a szülők is vízilabdáztak, valahol egyértelmű volt, hogy a medencében köt majd ki - mondja. A terveiről közölte: egy top hármas csapatban szeretne játszani, és tagja lenni a magyar válogatottnak. 

 

Az eseményen Hatvani Péter, az AQUA SE edzője elmondta: sikeresnek bizonyult a Példaképek közelről rendezvénysorozat, a jövőben szeretnék majd folytatni is. A Nyári Kupával kapcsolatban pedig arról tájékoztatott: a héten még a két nagyobb korosztály játszik mérkőzéseket, a legkisebbek számára már véget ért a kupa. A 2008-as korosztállyal csütörtökön Miskolcra utazik a csapat, a harmadik helyet szeretnék megszerezni. A legfontosabb cél az volt, hogy minél több játéklehetőséget kapjanak a gyerekek, és szemmel láthatóan élvezték, hogy ismét a vízben lehetnek.

 

- Sz-Sz-B megye Sajtószolgálat -

További helyi hírek