2021. április 10. szombat, Zsolt nap van. Holnap Leó, Szaniszló nap lesz.

Újabb több tízezer fa Nyíregyházán!

Az önkormányzattal kiváló partnerségben lévő NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészete erdőfelújítást és erdőtelepítést is végrehajt a napokban – tette közzé közösségi oldalán Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere.

 

A korábbi, öreg állományok helyére két területen is rengeteg csemetét ültetnek, köztük 26 ezer darab őshonos kocsányos tölgyet. Egy másik helyszínen, a természetvédelmi szempontból is fontos Igrice-mocsár mellett pedig új, elegyes-tölgyes erdőt hoztak létre egy korábbi, elöregedett almáskertből. Mindez a levegővédelmet, a klímavédelmet és a biológiai sokszínűséget is szolgálja. Nekik is köszönet ezért! S természetesen újra köszönet a nyíregyházi magánszemélyeknek, intézményeknek, vállalkozóknak, hiszen a polgármesteri fásítási program részeként is rengeteg fa, bokor, cserje került városunk földjébe az elmúlt években.

 

Ehhez kapcsolódva az Országos Erdészeti Egyesület bejegyzése a közösségi oldalán:

 

Nyíregyháza északi-keleti határában, az Igrice-mocsár védett területétől délre, egy korábban gyümölcsösként használt, 3,6 hektáros területen hoznak létre új erdőt az erdészek.

 

Összességében 30.500 őshonos kocsányos tölgy-, 500 hegyi juhar-, 400 vénic-szil-, 400 egybibés galagonya- 350 fekete nyár- és 350 fekete bodza csemetét ültetnek el.

 

Az elvégzett munka nyomán bővül a térség erdősültsége, ami klíma- és levegővédelmi szempontból egyértelmű előnyökkel jár, növeli az élőhely biodiverzitását.

 

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Sajtószolgálat -

További helyi hírek